preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica

 > Naslovnica
Vijesti

Nagrada za NAJPISMO

Autor: Martina Mlinarić, 16. 5. 2017.

Naša učenica Lucija Stipić (8.a) sudjelovala je na natječaju Pišem ti pismo gdje je osvojila nagradu za najpismo u kategoriji dječjih pisama.

Natječaj je organizirala Gradska knjižnica Velika Gorica u suradnji s Hrvatskom poštom u povodu Svjetskog dana pisanja pisama. Za sudjelovanje u natječaju trebalo je napisati pismo i poslati ga putem pošte, a ovogodišnji se natječaj odvijao pod motom „Zaljubljeni Šenoa i druge ljubavi“ i to povodom 150. obljetnice upoznavanja književnika Augusta Šenoe i njegove supruge, Velikogoričanke Slave plemenite Ištvanić. Kao inspiracija za pisma natjecateljima je mogla poslužiti Šenoina ljubavna priča, ali mogli su pisati i nekim svojim ljubavima.

Na natječaj je pristiglo ukupno 57 pisama iz 24 grada, a nagrađena su tri pisma u kategoriji odraslih i četiri pisma u kategoriji dječjih pisama. Svečana podjela nagrada i priznanja, uz čitanje pisama, održana je u 13.5. 2017. u Gradskoj knjižnici. Naša Lucija napisala je pismo svojoj najdražoj književnici Sanji Polak.
Info

Akcije skupljanja starog papira i čepova su u pravilu svaki zadnji ponedjeljak u mjesecu. Skupljamo stari papir i čepove kroz cijelu šk. godinu. Bilo koji radni dan od 8-19h javite se spremačicama ili domaru koji će izvagati i zapisati za koji razred ste donijeli i to se pribraja u akciju. Hvala vam!

E dnevnik

Dragi učenici, korisničko ime i lozinku dobit ćete kod svoje učiteljice ili razrednice.

Dragi roditelji, za uslugu eGrađani obratite se u najbližu poslovnicu FINE.

Dokumenti
Oglasna ploča
CMS za škole logo
Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica / J. Pucekovića 4, HR-10410 Velika Gorica / os-ekumicica-velikagorica.skole.hr / ured@os-ekumicica-velikagorica.skole.hr
preskoči na navigaciju