preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica

 > Naslovnica
Vijesti

Zasluženi izlet „zmajića“ iz 4. A u Primorsko-goransku županiju

Autor: Martina Mlinarić, 2. 6. 2017.

Učenici 4. A razreda prošlog su vikenda, od 26. do 28. svibnja, proveli tri nezaboravna dana u Primorsko-goranskoj županiji istražujući ljepote primorskog zavičaja. Nagrada koju su osvojili za 1. mjesto na 108. Turopoljskom dječjem fašniku pokazala se kao pun pogodak jer su, osim edukativnih sadržaja, djeca imala priliku družiti se, zabavljati i steći nova i vrijedna životna iskustva.

Trodnevni boravak u hotelu u Dramlju koji im je osigurala Turistička agencija Crv tours d.o.o. bila je šlag na torti hvalevrijedne humanitarne inicijative, u okviru koje su četvrtaši, predvođeni učiteljicom Renatom Cvetko i angažiranim roditeljima, promovirali humanitarni projekt „Zmaj Anđelko pomaže djeci“ čiji cilj je prikupljanje donacija za stvaranje i distribuciju slikovnica bolesnoj djeci te djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi i slabijeg imovinskog stanja.

Trodnevni izlet obuhvaćao je i ključan edukativni dio koji je mališanima financirala Turistička zajednica Grada Velike Gorice. Omogućila im je posjet Vrbniku, minijaturnom gradiću na Krku. Ulicama, rađenim po starom načinu gradnje ponekad ne mogu prolaziti automobili, motori, ali ni svi ljudi! Naime, stara gradska jezgra Vrbnika bogata je raznim zanimljivim objektima, a najzanimljiviji je ulica Klančić koja predstavlja najužu ulicu u svijetu, a njezin najuži dio iznosi nešto više od četrdesetak centimetara. Četvrtaši su se odlučili na izazov i probali se provući!

Uz vožnju brodom do Vrbnika, djeci se najviše dojmio posjet crikveničkom akvariju u kojem su imali priliku vidjeti stotinjak vrsta riba i organizama Jadranskog mora te pedesetak eksponata iz tropskih mora.

Učenica Petra Fabijanković, upitana o dojmovima, rekla je: „Bilo mi je super, lijepo smo se družili i zabavili. Kupanje i izlet na Vrbnik su mi bili najbolji. Novo iskustvo, nova znanja i puno lijepih uspomena od zajedničkog druženja. Šteta što je brzo prošlo. Znamo da sve što je lijepo kratko traje, a ostaju divna sjećanja.“. Uz kupanje i uživanje na suncu, pokoji ubod komarca i oguljeno koljeno uslijed borbene nogometne „tekme“ s domaćima, tri dana su uistinu brzo protekla, a za roditelje bezbrižno jer su djeca bila pod budnim (pomalo neispavanim) okom učiteljica i tete Sandre.

Posljednju večer obilježilo je plesno natjecanje i nagrade za najbolju „ludu frizuru“. Pobjednik Fran Stipić zadovoljno je komentirao nagradu: „Mislim da je to najbolji sladoled koji sam jeo u životu“.

Povratak autobusom, koji je osigurao Grad Velika Gorica, protekao je u zadovoljstvu i veselju, uz nostalgiju što je druženje tako brzo prošlo.

Evo nekoliko fotografija s putovanja.

 
Info

Akcije skupljanja starog papira i čepova su u pravilu svaki zadnji ponedjeljak u mjesecu. Skupljamo stari papir i čepove kroz cijelu šk. godinu. Bilo koji radni dan od 8-19h javite se spremačicama ili domaru koji će izvagati i zapisati za koji razred ste donijeli i to se pribraja u akciju. Hvala vam!

E dnevnik

Dragi učenici, korisničko ime i lozinku dobit ćete kod svoje učiteljice ili razrednice.

Dragi roditelji, za uslugu eGrađani obratite se u najbližu poslovnicu FINE.

Dokumenti
Oglasna ploča
CMS za škole logo
Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica / J. Pucekovića 4, HR-10410 Velika Gorica / os-ekumicica-velikagorica.skole.hr / ured@os-ekumicica-velikagorica.skole.hr
preskoči na navigaciju