preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica

 > Naslovnica
Vijesti

Pojašnjenje za roditelje

Autor: Snježana Ruklić, 21. 10. 2020.

Poštovani roditelji,

s obzirom na učestale pozive roditelja te na netočno prenesene informacije u nekim medijima i na društvenim mrežama, smatram da kao ravnateljica škole moram napisati nekoliko rečenica vezano uz novonastalu situaciju.

Situacija vezana uz pandemiju COVID-a u proteklih je šest mjeseci stvorila izvanredne uvjete s kojima se svakodnevno suočavamo. Vrijeme pandemije nam je pokazalo koliko je redovna nastava u školi važna za normalan razvoj djeteta. Razumijem probleme roditelja koji nastaju kad su djeca u nastavi na daljinu. Takav oblik nastave prije svega traži dodatnu uključenost roditelja potrebnu za rješavanje dječjih školskih obaveza, ali situacija u kojoj se nalazimo predstavlja uistinu izvanrednu situaciju. Niti jedan roditelj, ma koliko se trudio, ne može zamijeniti učitelje i prijatelje u razredu. Nadam se samo da ovaj životni period neće ostaviti trajne i teže posljedice na zdravlje naše djece.

Smatram da mi je kao ravnateljici dužnost prije svega zaštititi zdravlje i interese učenika, dostojanstvo učitelja i ugled same škole. Učiteljice i učitelji koji rade u našoj školi ulažu dodatne napore kako bi se u ovakvim prilikama održavala nastava na daljinu i na tome im se i ovim putem zahvaljujem. Svima bi nam bilo puno lakše da se nastava održava u školi, ali za novonastalu situaciju ne treba nikoga optuživati jer sam sigurna da je nitko nije želio.

Od početka školske godine sve odluke vezane uz organizaciju nastave u uvjetima pandemije donesene su prema preporukama stručnjaka, odnosno prema uputama epidemiološke službe i HZJZ-a, a u cilju zaštite zdravlja učenika.

Posljednja odluka o prelasku na nastavu na daljinu također je preporuka epidemiološke službe u dogovoru sa liječnikom školske medicine. Odluka je donesena s ciljem zaustavljanja širenja zaraze i očuvanja zdravlja učenika.

Svima zajedno želim da što bezbolnije proživimo ovo vrijeme i da se što prije vratimo načinu života kakav smo imali prije šest mjeseci, odnosno prije izbijanja pandemije.

Hvala na razumijevanju!

Lijep pozdrav,

Snježana Ruklić, prof.
Info
 
E dnevnik

Dragi učenici, korisničko ime i lozinku dobit ćete kod svoje učiteljice ili razrednice.

Dragi roditelji, za uslugu eGrađani obratite se u najbližu poslovnicu FINE.

 
Dokumenti
 
Oglasna ploča
 

e-mail: os-eugena-kumicica@zg.t-com.hr

MB : 80613269

OIB: 40011714464

TEL: 6221302, 

FAX: 6222029

Ime vlasnika računa : Grad Velika Gorica

Naziv banke: Erste

IBAN broj: HR38 2402 0061 5000 6758 1

HR 00

Poziv na broj : 7803-14371-MB uplatitelja

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica / J. Pucekovića 4, HR-10410 Velika Gorica / os-ekumicica-velikagorica.skole.hr / ured@os-ekumicica-velikagorica.skole.hr
preskoči na navigaciju