preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica

Login
E dnevnik

Dragi učenici, korisničko ime i lozinku dobit ćete kod svoje učiteljice ili razrednice.

Dragi roditelji, za uslugu eGrađani obratite se u najbližu poslovnicu FINE.

e-mail: os-eugena-kumicica@zg.t-com.hr

MB : 80613269

OIB: 40011714464

TEL: 6221302, 6260562

FAX: 6222029

Ime vlasnika računa : Grad Velika Gorica

Naziv banke: Erste

IBAN broj: HR38 2402 0061 5000 6758 1

HR 00

Poziv na broj : 7803-14371-MB uplatitelja

Vježbanje učenika
Uputa
Administrator / datum: 18. 5. 2020. 13:59

Dragi učenici sedmih razreda,

budući da učimo kako izraditi i objaviti web stranice, ovo je prostor u kojem možete vježbati. Ovo je WYSIWYG uređivač odnosno Carnetov CMS sustav za brzo i lako objavljivanje web stranica.
Morate se spojiti sa svojim korisničkim imenom i lozinkom od eDnevnika (gore desno se to upisuje). Kako bi objavili post, morate odabrati PREDLOŽI VIJEST, ispuniti rubrike i stisnuti Spremi.

Sve što želite objaviti, bit će vidljivo kada ja pregledam i odobrim. Budite kreativni, znatiželjni i vrijedni.

Vaša prof. Grgić Noršić

 
 

[OPŠIRNIJE]Izrada web stranice
KARLO VUČUR / datum: 23. 6. 2020. 20:16

Ova cjelina mi je bila posebno zanimljiva u informatici. Mrežnu stranicu nazivamo još i web stranica . Mrežne stranice su hipertekstualni dokumenti međusobno povezani poveznicama na lokaciju koja objedinjuje više međusobno povezanih mrežnih stranica u mrežno mjesto. ( site). HTML ( Hypertext Markup Language) je prezentacijski jezik za izradu mrežnih stranica , besplatan je te je jednostavan za uporabu. Datotečni nastavak tog jezika .html ili .htm. Kada se kreira mrežna stranica u tekstualnom uređivaču važno ju je spremiti u tekstualnom obliku kako bi je kasnije bilo moguće uređivati. Ova cjelina bitna je u raznim oblicima poslovanja kao sto i njezin dizajn joj daje dodatnu vrijednost. Nadam se da će i sljedeća godina biti sa puno zanimljivih informatičkih izazova.


[OPŠIRNIJE]WEB stranice
DOMINIK KVAKAN / datum: 23. 6. 2020. 10:48

WEB-STRANICA je web dokument. Nalazi se na WWW-u i internetskom pregledniku! WWW je jedna od najkorištenijih usluga Inetrneta. Omogućava dohvaćanje hipertekstualnih dokumenata. Web-stranica je ono što se prikazuje, ali termin označava i datoteku napisanu HTML-om. HTML, skraćenica od HyperText Markup Language, je standardizirani jezik za označavanje koji se koristi na web stranicama i elektronskoj pošti.  Web preglednici upravljaju web resursima!


[OPŠIRNIJE]WEB stranice
FRANCO PLEPELIĆ / datum: 22. 6. 2020. 21:13

Ja sam u zadnjih nekoliko tjedana naučio nekoliko stvari o web stranicama. Za izradu web stranica može se koristiti nekoliko besplatnih alata: WordPress, WIX, Google Sites... Mrežne stranice se rade uporabom HTML jezika. Da ih imao web stranicu trebaš imati i rezervirani URL. Tijekom izrade mrežne stranice za grafičko uređivanje koristi se WYSIWYG uređivač. 


[OPŠIRNIJE]Što sam naučio o web stranicama
LEON ŠTIMAC / datum: 16. 6. 2020. 14:09

http://www.bormioliroccoprofessional.com/Web-stranica je web dokument pogodan zaWorld Web i internetski. Internetski preglednik prikazuje web-stranicu na monitoru ili mobitelima. Web-stranica je ono što se prikazuje, ali termin označava i datoteku, često napisanu HTML kodom ili sličnim markup jezikom, čija je glavna funkcija obezbijediti hypertext koji će navirati prema ostalim web stranicama preko linkova.


[OPŠIRNIJE]Odgođeno maturalno putovanje?
DOMINIK RAŽOV / datum: 16. 6. 2020. 13:35

Početkom 4. mjeseca učenicima 7. razreda odgođeno je maturalno putovanje u Dalmaciju. Maturalno putovanje u Dalmaciju odgođeno je zbog bolesti za koju svi već znamo, COVID-19. Maturalno putovanje u Dalmaciju nije otkazano, već samo odgođeno. termin u kojem će se odviti odlazak na maturalno putovanje je 14.9.2020. 


[OPŠIRNIJE]Odgođeno maturalno putovanje
LEA GRBAVAC / datum: 16. 6. 2020. 13:30

Zbog nezgodne situacije izbijanja, a kasnije i masivnog širenja smrtonosnog koronavirusa, maturalac sedmih razreda 2019./2020. je otkazan. No to nije razlog za brigu ili žalost, jer, nije doista otkazan, već je termin pomaknut na 9. mjesec.


[OPŠIRNIJE]Što sam naučila o web stranicama
LEA GRBAVAC / datum: 16. 6. 2020. 12:43

Iz lekcije sam naučila da je HTML, točnije, Hypertext Markup Language u prijevodu prezentacijski jezik za izradu web stranica. Domena je jedinstveno ime mrežnog sjedišta koje dolazi iza oznake www mrežnog servisa. Naučila sam i razliku mrežne stranice i mrežnog mjesta, a ona jest da je mrežna stranica hipertekstualan dokument, za razliku od mrežnog mjesta, koji se sastoji od više međusobno povezanih stranica. CMS je kratica za Content Management System, u prijevodu, sustav za upravljanje sadržajima čija je uloga olakšati i organizirati procese vezane uz kreiranje i prijenos sadržaja pojedine informacije, posebice ako je sadržaj sastoj suradnje više osoba. Ako želimo naći neki video stranice poput Youtubea, moramo upisati URL te stranuce.


[OPŠIRNIJE]Što sam naučio o web stranicama
Mihael Kardum / datum: 16. 6. 2020. 10:57
moja prva web stranica

Na satu informatike ućili smo o web stranicama. Ovdje je slika moje prve web stranice. nakon te stranice objavili smo post na stranici škole. A sad pišem ovo. Naučio sam o HTML-u, CMS sustavu, kako objavljivati na stranici škole i još puno toga.


[OPŠIRNIJE]Odgođeno maturalno putovanje
Mihael Kardum / datum: 16. 6. 2020. 10:45

Ove godine(2020.) odgođeno je maturalno putovanje


[OPŠIRNIJE]Odgođeno maturalno putovanje
LEON ŠTIMAC / datum: 16. 6. 2020. 10:40

Sedmaši ove godine nisu išli na maturalac zbog korone virusa. Trebali su ići u Biograd. Trebali su ostat od 1.6 do 5.6. Na kraju se će ići u rujnu.


[OPŠIRNIJE]online nastava
IVAN BARIŠIĆ / datum: 15. 6. 2020. 19:58

Online nastava je nešto najbolje što se moglo desiti u ovo doba. lakše je pisati zadaće više vremena za igru. Jedina mana je što nemogu vidjeti pametne ljude s kojima idem u razred. Malo je i dosadno bez prijatelja , ali dok je lakše u školi nemogu se žaliti.


[OPŠIRNIJE]Osvrt na online provjere
IVA Karlović Papak / datum: 15. 6. 2020. 16:35

Dolaskom online nastave došle su i online provjere. Većina provjera napravljena je u obliku kvizova iako je i bilo usmenih provjera. Neki su kvizovi bili veliki i teški , a neki mali i kratki. Na žalost, nije uvijek sve išlo tako glatko . Bilo je problema s internetom pa se kvizovi nisu učitavali, bilo je previše zadatka i nedovoljno vremena za poslati, krivo su se zbrajali bodovi..... Ali se sve na kraju uz strpljivost i razumijevanje razriješilo.


[OPŠIRNIJE]Odgođeno maturalno putovanje
LUKA BADRIĆ / datum: 15. 6. 2020. 14:52

Sedmaši ove godine nisu isli na maturalac zbog korone virusa. Trebali su ići u Biograd. Trebali su ostat od 1.6 do 5.6. Na kraju se odlučilo da ce ići u rujnu.


[OPŠIRNIJE]Iskustvo online nastave
DOROTEA TRBIĆ / datum: 15. 6. 2020. 13:57

U drugom mjesecu 2020. godine stigla je KORONA. Ljudi su prestali raditi pa su tako i djeca prestala ići u škole. Naravno našlo se rješenje kako će učenici pohađati školu do kraja godine....Khm preko online nastave. Na prvi pogled zvučalo je zanimljivo, ali nakon 2 tjedna postalo je iscrpljujuće. Naime profesori bi postavljali zadatke koje bi mi učenici trebali odrađivati, ali rijetki su to napravili. Također smo imali i online ispite u obliku kvizova na kojima bi većina prepislivala. Isto tako smo imali i videopozive, ali naravno bez kamere. U početku je bilo čudno ne ići u školu, ali naviknula sam se i to vrlo brzo. Nedostaju mi malo prijatelji iz razreda jer vjerujem da ih se dosta promijenilo, a najtužnije je to što kada smo prestali ići u školu nisam više imala zanimacije u životusad. Eto, toliko o mojem iskustvu online nastave.


[OPŠIRNIJE]Što sam naučio o web stranicama
LUKA BADRIĆ / datum: 15. 6. 2020. 13:56

Web-stranica je web dokument pogodan zaWorld Web i internetski. Internetski preglednik prikazuje web-stranicu na monitoru ili mobitelima. Web-stranica je ono što se prikazuje, ali termin označava i datoteku, često napisanu HTML kodom ili sličnim markup jezikom, čija je glavna funkcija obezbijediti hypertext koji će navirati prema ostalim web stranicama preko linkova. Web preglednici upravljaju web resursima centriranim oko zapisane web-stranice, poput style sheet-ova, skripti i slika, da bi prikazali web stranicu.


[OPŠIRNIJE]što sam naučio o web stranicama
GABRIEL CUNDEKOVIĆ / datum: 15. 6. 2020. 13:15

Naučio sam da su  mrežne stranice hipertekstualni  dokumenti međusobno povezani poveznicima ili kako si to danas govore linkovima. Mjesto svih podatak je domena koja povezuje više stranica. Kada zelimo naci neki youtube video ili neku stranocu moramo upisati njen URL.


[OPŠIRNIJE]Struktura HTML-a
FILIP KAURIN / datum: 15. 6. 2020. 13:00

Svaki HTML dokument započinje oznakom <html> koja ima svoju završnu oznaku </html>.Oznaka <head> </head>,koja prestavlja zaglavlje mrežne stranice u kojoj su definirana stilska obilježja stranice.Unutar zaglavlja nalazi se i oznaka<title> </title>,unutar pišemo naslov mrežne stranice,a prikazuje ga na naslovnoj traci mrežnog preglednika.Oznaka <body> </body> jest oznaka unutar koje je smješten sadržaj mrežne stranice-tekst,slike,videozapisi,tablice...

Struktura HTML

<HTML>

<HEAD>

  <TITLE>  </TITLE>

<HEAD>

<BODY>

...

</BODY>

</HTML>

 


[OPŠIRNIJE]Iskustvo s online nastavom
EMA ZALOKER / datum: 15. 6. 2020. 12:28

Online nastava je nesto dobro sto se desilo u mom životu. Ne moram ici u skolu i sjediti u školskim klupama, vec biti doma i sve rijesiti bez pritiska. Skola preko interneta je puno lakša. Jedino sto mi nedostaje iz obične nastave su moji prijatelji. 


[OPŠIRNIJE]Odgođeno maturalno putovanje
FRANCO PLEPELIĆ / datum: 15. 6. 2020. 12:24

Sreća ovogodišnjih sedmih razreda je toliko velika da nam je maturalno putovanje odgođeno uoči krize COVID-19. Četverodnevno putovanje u Srednju Dalmaciju, preciznije Biograd na Moru, prebačeno je u početak sljedeće školske godine, 9. mjesec 2020. godine. Osim ako koronavirus kriza se ne nastavi ili se opet dogodi nekakvo iznenadno širenje ove bolesti.


[OPŠIRNIJE]Što je učenicima draže online nastava ili nastava u učionici?
FILIP KAURIN / datum: 15. 6. 2020. 10:42

Večina učenika je pomislila da će online nastava biti lakša nego u učionici.

Također sam i ja to pomislio,ali nakon nekog vremena se ispostavilo da je nastava u učionici lakša.Jer profesore vidimo uživo i njima je nama lakše objasniti gradivo i nama shvatiti gradivo u učionici nego preko online nastave.Ali i online nastava ima prednosi oko pisanja ispita,oko vremena nastave(to što možemo duže spavati) ne moramo ustajati ujutro...

U ispitivanju par učenika iz osnovnih i srednjih škola većina je potvrdila da je im je ipak draža nastava u učionici.


[OPŠIRNIJE]Što sam naučila o web starnicama
DOROTEA TRBIĆ / datum: 15. 6. 2020. 00:49

Mrežne stranice hipertekstualni su dokumenti međusobno povezani poveznicima(linkovima). Mrežno mjesto jest adresa(domena) koju čini više međusobno povezanih stranica. Da bi došili do mrežne stranice u preglednik moramo upisati URL adresu stranice. Prezentacijski jezik skračeno se naziva HTML ili HTM, a služi za izradu mrežnih stranica. Također je jednostavan, besplatan i lako se uči.


[OPŠIRNIJE]Odgoda maturalca
GABRIEL CUNDEKOVIĆ / datum: 13. 6. 2020. 08:46

Učenici sedmih razreda OŠ Eugena Kumičića su šrvi tjedan lipnja trebali provesti u sunčanoj središnjoj Dalmaciji a proveli su(smo) ga u kući pod izolacijom od čuvenog koronavirusa koji se sad malo smirio, ali je i dalje prisutan.


[OPŠIRNIJE]Što znam o web stranicama
HRVOJE Karlović Papak / datum: 12. 6. 2020. 23:40

[OPŠIRNIJE]Što sam naučio o web stranicama.
IVAN BARIŠIĆ / datum: 12. 6. 2020. 20:31

HTML je prezentacijski jezik za izradu mrežnih stranica,besplatan je i jednostavan za uporabu. Mrežne stranice su hipertekstualni dokumenti međusobno povezani linkovima. Mrežno mijesto jest adresa koju čini više međusobnih povezanih stranica. Mrežne stranice smještaju se na računalo poslužitelj, koji iznajmljujemo od neke tvrtke. Word pass su alati i sluze za objavljivanje mrežnih stranica.


[OPŠIRNIJE]Što sam naučio o web stranicama
DOMAGOJ HALJINKO / datum: 12. 6. 2020. 17:03

Naučio sam da su mrežne stranice hipertekstualni dokumenti koji su međusobno povezani poveznicama(linkovima). Znam da su mrežna mjesta adrese(domene) koje čine više međusobnih povezanih mrežnih stranica. Mrežne stranice otvaramo i pregledavamo pomoću mrežnog preglednika. Naučio sam i da je HTML prezentacijski jezik za izradu mrežnih stranica, besplatan je, jednostavan za uporabu. Datotečni nastavak dokumenata napisanog tim jezikom je .html ili .htm.


[OPŠIRNIJE]Što sam naučila o web stranicama
EMA ZALOKER / datum: 12. 6. 2020. 16:34

Naučila sam što je domena. Domena je jedinstveno ime mrežnog sjedišta koje dolazi iza oznake www mrežnog servisa. Naucila sam još što je HTTP, vršna domena, mrežna stanica i poveznica (hyperlink). HTTP je protokol koji omogućuje objavljivanje i pregledavanje mrežnih stranica. Vršna domena označava raspored mrežnih stranica prema geografskom području ili prema vrsti obavljenog sadržaja. Mrežna stanica je pojedinačan HTML dokument, a poveznica je posebno oblikovana riječ, slika ili područje na koje možemo kliknuti i otvoriti sadržaj na koji ukazuje.


[OPŠIRNIJE]Što sam naučila o web stranicama
IVA Karlović Papak / datum: 12. 6. 2020. 06:18

Naučila sam da je HTTP protokol koji omogućuje objavljivanje i pregledavanje mrežnih stranica. Mrežna stranica je pojedinačan HTML dokument.Naučila sam i koja je razlika između mrežne stranice i mrežnog mjesta.Mrežna stranica je  jedan hipertekstualan dokument, dok je mrežno mjesto više međusobno povezanih web stranica. URL adresa je jedinstvena adresa mrežne stranice. Primjer URL adrese je https://skolazazivot.hr,


[OPŠIRNIJE]Što sam naučila o web stranicama
DORA OGRIČ / datum: 11. 6. 2020. 13:29

Kroz učenje o web stranicama naučila sam da su web stranice hipertekstualni dokumenti međusobno povezani poveznicama (linkovima) na lokaciju koja objedinjuje više međusobno povezanih web stranica u mrežno mjesto. Mrežno mjesto je adresa (domena) koju čini više međusobno povezanih web stranica. Web stranice nazivaju se još i mrežnim stranicama. Kako bi došli do web stranice u mrežni preglednik moramo upisati njezinu URL adresu. Mrežni preglednik je program u kojim pregledavamo web stranice. HTML je prezentacijski jezik za izradu web stranica, besplatan je, jednostavan za uporabu i lako se uči. HTML jezik sastoji se od osnovnih građevnih elemenata koje nazivamo HTML tagovi ili oznake.


[OPŠIRNIJE]Što sam naučila o web stranicama
MARINELA BAŠKOVIĆ / datum: 10. 6. 2020. 12:55

Naučila sam da je domena jednostavno ime mrežnog sjedišta koje dolazi nakon oznake WWW npr. https://www.marinela.hr.....  Naučila sam da vršna domena označava raspored mrežnih stranica prema geografskom području ili prema vrsti objavljenog sadržaja. Naučila sam još da je HTTP protokol koji omogućuje obavljanje i pregledavanje mrežnih stranica. Mrežna stranica je HTML dokument, a HTML je prezentacijski, opisni jezik namjenjen izradi mrežni stranica. HTML dokument je mrežna stranica, započinje oznakom ≤HTML≥  i sastoji se od dva djela: zaglavlja i tijela stranice. Zaglavlje mrežne stranice označavamo oznakom ≤HEAD≥, a tijelo mrežne stranice označavamo oznakom ≤BODY≥.


[OPŠIRNIJE]Što sam naučio o web stranici
LOVRO ŠILIPETAR / datum: 9. 6. 2020. 19:05

Naučio sam da su web stranice ili mrežne stranice hipertekstualni dokumenti međusobno povezani linkovima. Mrežno mjesto je adresa koju čini više međusobno povezanih mrežnih stranica. Do mrežnih stranica doći ćemo tako da u mrežni preglednik upišemo njezinu URL adresu. Mrežne stranice otvaramo i pregledavamo mrežnim preglednikom. HTML je prezentacijski jezik za izradu mrežnih stranica, besplatan je, jednostavan je za uporabu i lako se uči.


[OPŠIRNIJE]Što sam naučila o web stranicama
LANA HRUP / datum: 9. 6. 2020. 14:51

Tijekom učenja o web stranicama naučila sam da su web stranice hipertekstualni dokumenti međusobno povezani poveznicama (linkovima). Učenjem o web stranicama spominjali smo mnogo drugih pojmova koji su vezani uz web stranice kao što su npr. HTML, domene, URL, CMS sustav... Kako bi bolje razumjeli i naučili o HTML- u imali smo nekoliko prektičnih radova pa sada o HTML-u znam da je to prezentacijski jezik za izradu mrežnih stranica, besplatan je, jednostavan za uporabu... Također znam da je datotečni nastavak dokumetna napisanog tim jezikom .html ili htm. O CMS sustavu sam naučila da je to sustav za upravljanje sadržajem koji se instalira na poslužitelj. Naučila sam da su domene jednostavna imena mrežnog sjedišta koji dolaze iza oznake www mrežnog servisa.


[OPŠIRNIJE]Odgođeno maturalno putovanje
LANA HRUP / datum: 9. 6. 2020. 12:31

Učenici svih sedmih razreda početkom lipnja trebali su ići na maturalno punovanje u Srednju Dalmaciju, ali zbog koronavirusa maturalno putovanje odgođeno je za rujan. Nadamo se da će u rujnu sve biti normalno i da ćemo ipak otići na maturalno putovanje.


[OPŠIRNIJE]ONLINE ŠKOLA... ONLINE MUČENJE?
DOMINIK KVAKAN / datum: 8. 6. 2020. 18:03
online škola

Online škola ili online mučenje?

Večina bi pomislila da je online učenje zabavno, lagano i sl.

Ispitali smo par učenika što misle o online nastavi, no njihovi identiteti su prema njihovim molbama ostali privatni!


[OPŠIRNIJE]Što sam naučila o web stranici
LAURA Feljan Facko / datum: 8. 6. 2020. 14:18

[OPŠIRNIJE]Odgođeno maturalno putovanje
LOVRO ŠILIPETAR / datum: 7. 6. 2020. 21:00

Početkom lipnja svi sedmi razredi trebali su ići na maturalno putovanje u Srednju Dalmaciju.

Putovanje je otkazano zbog koronavirusa te se putovanje odgodilo za rujan.

Nadam se da neće biti drugog vala pa ćemo barem onda otići na izlet.

 


[OPŠIRNIJE]Iskustvo online nastave
LUKA BARBIĆ / datum: 7. 6. 2020. 20:46

Iskustvo s online nastavom do sad bilo je odlično. Imam više slobodnog vremena jer ne trošim vrijeme na putovanje od i do škole i odmore koristim za spavanje. Teško ću se odviknuti od ovake nastave, ali što se mora nije teško teško je.


[OPŠIRNIJE]Odgođeno maturalno putovanje
LAURA Feljan Facko / datum: 3. 6. 2020. 11:13

Početkom travnja učenicima sedmih razreda odgođeno je maturalno putovanje u Srednju Dalmaciju.


[OPŠIRNIJE]Odgođeni maturalac
MARINELA BAŠKOVIĆ / datum: 2. 6. 2020. 11:34

Koje smo mi sedmaš sreće. Jučer 1.6.2020.g. svi učenici sedmog razreda osnovne škole su trebali otići na maturalac, ali svi i dalje sjedimo u kučnim foteljama umjesto da dane provodimo kao nikada do sada. Danas smo trebali uživati na toplome suncu uz pogled na more sa šetnice, no sada uživama u suncu koji nam kroz prozor pruža svoje zrake s pogledom na cestu,auta,polja i oranice. Svi smo željno isčekivali maturalac, no sada kao da smo se vratili na početak odbrojavanje  dana do tog velikog događaja koji bilježi naša najljepša sjećanja na sedmi razred. Uzeli su nam naš zaslužen odmor koji smo iščekivali nakon tako mukotrpnog rada i učenja. Maturalac se odgodio za deveti mjesec poslje ljetnih praznika na početku nove školske godine kada ćemo svi biti odmorni za daljni rad, a maturalc će nas samo razmaziti i vratiti nam čežnju za ljetom koje smo prošli.

 


[OPŠIRNIJE]Odgođeno maturalno putovanje
DOMAGOJ HALJINKO / datum: 1. 6. 2020. 12:51

       Učenici sedmih razreda OŠ Eugena Kumičića u Velikoj Gorici trebali su ići na maturalac u srednju Dalmaciju prvi tjedan u šestom mjesecu (to je trebao biti ovaj tjedan), no maturalac je odgođen zbog epidemije koronavirusa koji je zahvatio cijeli svijet pa tako i Hrvatsku.

       Budući da je zbog koronavirusa zaustavljena nastava u školama kao i sve druge aktivnosti u našoj državi i u svijetu te je većina djece i ljudi gotovo zadnja dva mjeseca provela u izolaciji, iz agencije u čijoj su organizaciji učenici trebali putovati na maturalac, javili su da se putovanje neće provesti u dogovorenom terminu.

        Najnovija informacija koju smo ovih dana primili iz agencije je da će se maturalac ipak provesti u rujnu ove godine. Jedva čekamo!


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju