preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica

Login
E dnevnik

Dragi učenici, korisničko ime i lozinku dobit ćete kod svoje učiteljice ili razrednice.

Dragi roditelji, za uslugu eGrađani obratite se u najbližu poslovnicu FINE.

e-mail: os-eugena-kumicica@zg.t-com.hr

MB : 80613269

OIB: 40011714464

TEL: 6221302, 6260562

FAX: 6222029

Ime vlasnika računa : Grad Velika Gorica

Naziv banke: Erste

IBAN broj: HR38 2402 0061 5000 6758 1

HR 00

Poziv na broj : 7803-14371-MB uplatitelja

Vježbanje učenika
Upute
Administrator / datum: 18. 5. 2020. 14:01

Dragi učenici sedmih razreda,

budući da učimo kako izraditi i objaviti web stranice, ovo je prostor u kojem možete vježbati. Ovo je WYSIWYG uređivač odnosno Carnetov CMS sustav za brzo i lako objavljivanje web stranica.
Morate se spojiti sa svojim korisničkim imenom i lozinkom od eDnevnika (gore desno se to upisuje). Kako bi objavili post, morate odabrati PREDLOŽI VIJEST, ispuniti rubrike i stisnuti Spremi.

Sve što želite objaviti, bit će vidljivo kada ja pregledam i odobrim. Budite kreativni, znatiželjni i vrijedni.

Vaša prof. Grgić Noršić

 
 

[OPŠIRNIJE]Što sam naučio o web stranicama ?
Ivan Jurica KESEROVIĆ / datum: 23. 6. 2020. 09:12

Naučio sam kako napraviti web stranicu , urediti i obrisati web stranicu . 

Naučio sam neke pojmove kao što su : HTML , WYSIWYG , mrežna stranica. 

Naučio sam kako se štiti od virusa . 

Naučio sam kako pripremiti multimedijski sadržaj prije objave na web stranici .


[OPŠIRNIJE]HTML
JURA SOFTIĆ / datum: 18. 6. 2020. 20:07

[OPŠIRNIJE]ŠTO SAM NAUČILA O WEB STRANICAMA
TENA POSAVEC / datum: 18. 6. 2020. 13:34
Naučila sam kako objaviti,urediti i obrisati web stranicu.Naučila sam ove pojmove:web hosting, html,WYSIWYG,…Naučila sam kako se zaštititi od virusa.

[OPŠIRNIJE]Što sam naučila o web stranicama?
Paola Tadić / datum: 16. 6. 2020. 14:46
Naučila sam kako izraditi i postaviti web stranicu. Naučila sam kako objaviti i urediti tu web stranicu. Naučila sam svakojake pojmove,kao što su HTML jezik,WYSIWYG uređivači i mrežna stranica. Naučila sam što je web hosting i koja su to 3 besplatna aparata za objavu web stranica. Naučila sam kako pripremiti multimedijski sadržaj prije objave na web stranicu.

[OPŠIRNIJE]INF
IVAN PERKOVIĆ / datum: 16. 6. 2020. 13:09

Naučio sam brisati viruse,instaliravat programe sustava,obljavljivat web stranice i brisat ih,naučio sam kako se ponašati na internetu 


[OPŠIRNIJE]Mojrad
ANTONIO IVADI / datum: 16. 6. 2020. 13:06
Ja sam naučio deinstaliravat viruse skidat igrice stvarati web stranice skidat programe sustava također brisat web stranice

[OPŠIRNIJE]Osvrt na online provjere
Paola Tadić / datum: 16. 6. 2020. 11:30
Zbog pandemije koronavirusa ne možemo prisustvovati "normalnoj" nastavi i zato smo morali pronaći način kako nastaviti sa školskom godinom. Putem aplikacije Teams održavamo nastavu i lijepo i glatko sve ide,ali ispiti su mali "problem". Ispite pišemo preko aplikacije Forms. Iako nema problema sa samom aplikacijom,učenici su ti koji bude "brigu". Zbog toga što nitko ne može kontrolirati prepisivanje puno učenika se predaje prepisivanju i tu nastaje problem.

[OPŠIRNIJE]Sto sam naučio o web stranicama
Patrik Sabo / datum: 15. 6. 2020. 21:18

Naučio sam objavljivati vijesti na web stranici.


[OPŠIRNIJE]Što sam naučila o web stranicama
ALLANI SABLJAK / datum: 15. 6. 2020. 20:33

[OPŠIRNIJE]Što sam naučio o web stranicama
LEON VIDRAČ / datum: 12. 6. 2020. 23:24

Što sam naučio o web stranicama? Naučio sam da se upravljanje globalnim domenskim Internet prostorom, kao i sustavom središnjih poslužitelja koji osiguravaju funkcioniranje DNS (Domain Name System) sustava, ostvaruje se kroz nezavisnu organizaciju ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers). Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNET od 1993. godine upravlja nacionalnom domenom Republike Hrvatske (.hr). .hr domene se registriraju u skladu s Pravilnikom o ustrojstvu i upravljanju vršnom nacionalnom internetskom domenom.

CMS je kratica za Content Management System - sustav za upravljanje sadržajima čija je uloga olakšati i organizirati procese vezane uz kreiranje i prijenos sadržaja pojedine informacije, posebice ako je sadržaj plod suradnje više osoba. Temeljna primjena CMS-a danas je u dinamičkom kreiranju web-stranica nove generacije.

Web-stranica je web dokument za World Wide Web i internetski preglednik. Web-stranica je ono što se prikazuje, ali termin označava i datoteku, često napisanu HTML kodom ili sličnim markup jezikom, čija je glavna funkcija osigurati hypertekst koji će usmjeravati ostalim web stranicama preko linkova.


[OPŠIRNIJE]Moj uradak
MATEJ KRZNARIĆ / datum: 12. 6. 2020. 21:58

Naučio sam raditi web stranice, brisati svoje veb stranice, usavršio sam svoje znanje o internetu, znam kako se zaštititi od virusa na internetu.

 


[OPŠIRNIJE]Nastava informatike na daljinu
Lovro Brekalo / datum: 12. 6. 2020. 21:06

Ova nas je pandemija pokušala zaustaviti, no mi smo nastavili dalje. Puno smo toga naučili preko ove online nastave.


[OPŠIRNIJE]ODGOĐENO MATURALNO PUTOVANJE
TENA POSAVEC / datum: 12. 6. 2020. 20:25
Ove godine će za sve učenike sedmih razreda biti odgođeno maturalno putovanje.učenici bi ove godine trebali ići 2.6.2020. godine, no putovanje se prebacilo na rujan 2020 u dogovru s roditeljima

[OPŠIRNIJE]ODGOĐENO MATURALNO PUTOVANJE
TENA POSAVEC / datum: 12. 6. 2020. 20:23
Ove godine će za sve učenike sedmih razreda biti odgođeno maturalno putovanje.učenici bi ove godine trebali ići 2.6.2020. godine, no putovanje se prebacilo na rujan 2020 u dogovru s roditeljima

[OPŠIRNIJE]Što sam naučio o web stranicama?
PETAR PUŠKAR / datum: 12. 6. 2020. 15:49

Naučio sam da je web hosting usluga iznajmljivanja poslužitelja kako bi mogli objaviti web stranice. Server/poslužitelj je računalo na kojem se smještaju web stranice. Mrežna stranica je jedan hipertekstualni dokument. Mrežno mjesto je više međusobno povezanih web stranica. HTML jezik je prezentacijski jezik za izradu web stranica. WYSIWYG uređivač je program pomoću kojeg jednostavno možemo raditi web stranice, bez poznavanja html jezika.


[OPŠIRNIJE]Što sam naučila o web stranicama?
GABRIELA GOLUB / datum: 12. 6. 2020. 12:28

The 15 Most Influential Websites Of All Time | Time.com

Naučila sam kako izraditi web stranicu te kako sve točno u njoj postaviti. Naučila sam kako je objaviti i urediti. Naučila sam pojmove kao što su HTML jezik, mrežne stranice i WYSIWYG uređivač. Ovo gradivo mi se svidjelo i bilo je lijepo priloženo, unatoč trenutačnoj situaciji.


[OPŠIRNIJE]ŠTO SMO NAUČILI NA ONLINE NASTAVI IZ INFORMATIKE
MATEA BARIĆ / datum: 12. 6. 2020. 11:58

U online nastavi smo naučili puno informacija o web stranicama i koliko zapravo treba uložiti truda u tim web stranicama.

Iz ove lekcije sam naučila: - da je WYSIWYG uređivač program pomoću kojeg jednostavno možemo raditi web stranice, bez poznavanja html jezika

- također sam naučila razliku između mrežne stranice i mrežnog mjesta, mrežna stranica je jedan hipertekstualni dokument, a mrežno mjesto je više međusobno povezanih web stranica

- naučila sam da je HTML jezik prezentacijski jezik za izradu web stranica

- naučila sam i da CMS sustav služi za upravljanje sadržajem web stranica koji se instalira na poslužitelja

Naučili smo puno zanimljivih informacija o web stranicama i bilo nam je jako zanimljivo naučiti nešto novo, a zapravo se time koristimo skoro svaki dan.smiley

 


[OPŠIRNIJE]Online nastava
Lovro Brekalo / datum: 11. 6. 2020. 15:48

Nastava se prebacila na internet. Kako nam sada ide u ovoj online nastavi?


[OPŠIRNIJE]Informatika na daljinu
Sven Špindler / datum: 9. 6. 2020. 10:47

Mi smo puno toga učili iz informatike na daljinu, naučili smo o mnogim stvarima o internet stranicama i kako rade, te koliko je Teško napraviti stranicu.


[OPŠIRNIJE]POČETAK ŠKOLSKE GODINE 2020/2021
JURA SOFTIĆ / datum: 7. 6. 2020. 17:22

[OPŠIRNIJE]Online nastava
MATEJ KRZNARIĆ / datum: 2. 6. 2020. 13:55

[OPŠIRNIJE]Odgođena maturalna putovanja zbog pandemije COVID-19
PETAR PUŠKAR / datum: 2. 6. 2020. 12:17

Zbog pandemije koronavirusa odgađaju se sva maturalna putovanja učenika u našoj školi, a koja su bila planirana za mjesec lipanj 2020. g. Naime, Nacionalni stožer civilne zaštite RH, radi zaštite od infekcije koronavirusom, donio je odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta pa tako ni naši učenici neće moći putovati na odredišta maturalnih putovanja. Nadamo se da će ova opasnost uskoro prestati i da će se epidemiološka situacija značajnije popraviti. Obavještavamo roditelje naših učenika da ćemo pratiti upute Stožera civine zaštite te se nadamo da će maturalna putovanja biti moguće organizirati najkasnije početkom iduće školske godine. U slučaju ako ne bi bilo moguće organizirati maturalna putovanja, odabrana agencija će vratiti sav uplaćeni novac roditeljima naših učenika. O daljnjem razvoju epidemiološke situacije i našim planovima redovito ćemo vas izvještavati na našoj internetskoj stranici. Molimo sve učenike naše škole da ne izlaze iz svojih domova i time čuvaju svoje zdravlje, ali i zdravlje članova svojih obitelji. Ostanite zdravi i ne izlazite van bez velike potrebe.


[OPŠIRNIJE]ODGOĐEN JE MATURALAC ZA SVE SEDME RAZREDE
MATEA BARIĆ / datum: 2. 6. 2020. 12:13

Maturalno putovanje za sedme razrede nažalost biti će odgođeno. Sedmi razredi su 2.6.2020 trebali ići na maturalno putovanje. Na putovanju sedmaši bi posjetili Biograd, Trogir, Zadar, Nin... Maturalno putovanje se odgodilo zbog pandemije Coronavirusa.Putovanje se odgodilo za rujan 2020. Roditelji su se složili s tom odlukom i odluka je donesena. Agencija,smještaj i mjesto gdje smo trebali ići ostaju isto i svi su se složili s tom odlukom. Sedmaši su nestrpljivi, no mislim da ćemo se u rujnu zabaviti kao nikada. smiley

 


[OPŠIRNIJE]Odgođeno maturalnu putovanje
ALLANI SABLJAK / datum: 31. 5. 2020. 16:15

Svi sedmi razredi OŠ Eugena Kumičića su trebali ići na maturalnu putovanje u Biograd. Putovanje se trebalo održati u lipnju i svi smo ga željno očekivali. Na žalost putovanje je odgođeno zbog zaraze COVID- 19 virusom za rujan, termin oko kojeg su se usuglasili roditelji, škola i agencija. Moram pohvaliti sve svoje prijatelje koji su ovu informaciju prihvatili zrelo i s puno razumijevanja. Mislim da smo u ovo vrijeme sazreli i shvatili koji su prioriteti prema kojima se moramo ponašati. Na kraju ćemo svi uživati u maturalnu i sigurna sam da će se čekanje isplatiti.

                                                                                                      Allani Sabljak 7.e


[OPŠIRNIJE]Odgođeno maturalno putovanje
LEON VIDRAČ / datum: 30. 5. 2020. 09:03

Maturalno putovanje za učenike sedmih razreda ove školske godine pomiče se s lipnja na rujan zbog pandemije COVID-19. Odluka je donesena u suradnji škole i roditelja, prema uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja. Zdravlje i sigurnost učenika prije svega.


[OPŠIRNIJE]ODGOĐENI MATURALAC
GABRIELA GOLUB / datum: 26. 5. 2020. 09:52

Učenici petih, šestih i sedmih razreda čekaju taj čas kada će ići na maturalno putovanje. Nažalost, generaciji '06 godišta to je ove školske godine uskraćeno. Naime, svoje prste u tome ima zloglasni virus koji sada kruži. Učenici su ove godine 3. lipnja trebali sjesti u buseve u društvu par profesora i započeti putovanje, ali to je putovanje stavljeno na čekanje skroz do rujna. Sedmaši, budimo strpljivi i razumni. Pričekajmo rujan i onda se zabavimo!!!smiley

Gabriela Golub, 7.e


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju