preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica

Login
Info

Papirko

 

Priloženi dokumenti:
Rezultati od 17.10.2018..docx

E dnevnik

Dragi učenici, korisničko ime i lozinku dobit ćete kod svoje učiteljice ili razrednice.

Dragi roditelji, za uslugu eGrađani obratite se u najbližu poslovnicu FINE.

OŠ EUGENA KUMIČIĆA

 

J. PUCEKOVIĆA 4

10410  V.  GORICA

e-mail: ured@os-ekumicica-velikagorica.skole.hr

MB: 80613269

OIB: 40011714464

Tel: 6221-302

Fax: 6222-029

IBAN:

HR6624020061854100005

Poziv na broj: 64 7803-14371

ravnateljica: Snježana Ruklić, prof.

ravnateljica@os-ekumicica-velikagorica.skole.hr

U4energy
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Kumičić u europskom natjecanju U4energy
Autor: Unknown , 14. 2. 2012.

 

Preuzeto 25.05.2011. sa VG danas

http://www.vgdanas.hr/Info/Clanak/2763/kumicic-u-europskom-natjecanju-u4energy.aspx

Osnovna škola Eugena Kumičića nedavno se uključila u paneuropsko natjecanje o energetskoj učinkovitosti «U4energy» koje organizira Europska komisija. U natjecanju sudjeluje 31 zemlja, a glavni razlog ovog projekta je očuvanje energije i pomoć u izgradnji održive budućnosti, te energetska edukacija i razvoj ekološke svijesti djece u osnovnim školama.

OŠ Kumičić uključila se u projekt na inicijativu ravnateljice Snježane Pavić, a najveću ulogu imaju učenici 7.c razreda na čelu s profesoricom kemije, Dubravkom Bayer. Oni su ti koji pozivaju druge učenike da zajedničkim naporima učine nešto za očuvanje energije i budućnost, i to tako da održavaju prezentacije, dijele letke, emitiraju animirane filmove s poučnim porukama, i lijepe naljepnice s porukama «Gasi svijetlo!» ili «Štedi energiju-ugasi računalo».

                                       

Natjecanje se održava u A, B i C kategoriji, a mladi velikogorički osnovnoškolci sa svojom školom sudjeluju u sve tri. Prva kategorija odnosi se na mjere energetske efikasnosti koje su poduzete u školi. U drugoj kategoriji se vrednuju poduzete pedagoške mjere za podizanju svijesti o efikasnom korištenju energije, a u trećoj se vrednuju najbolje kampanje o podizanju svijesti energetske učinkovitosti.

Malo po malo, ostvaruju se ideje koje su ipak ograničene financijskim sredstvima. U zadnje dvije godine adaptacijom sanitarnih čvorova i vodovodnih instalacija pridonijelo se uštedi vode, zamjena starih prozora smanjila je gubitak toplinske energije, a već više godina učenici su na 2.mjestu u županiji po količini skupljenog papira za recikliranje.

Najnoviji korak promjena je rasvjete u učionicama u kojima umjesto starih lampi već neko vrijeme svijetle one s niskoenergetskim flourescentnim cijevima. Prijedlog je podržao Grad, a ostvaren je zahvaljujući financijskim sredstvima koja su prikupili sami učenici na prošlom Božićnom sajmu u svojoj školi, a što je bilo dovoljno za 11 učionica.

Nakon proglašenja najboljih u očuvanju energije nagrade će se dodijeliti na nacionalnoj i paneuropskoj razini. Rokovi za prijavu su prošli, a bez obzira osvoje li nešto ili ne, učenici OŠ Eugena Kumičića svakako su pokazali da svatko od nas može učiniti nešto za Zemlju, pa i za svoje račune.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju