preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica

 > EKO škola
vijesti

Priprema biljaka za sajam

Autor: Maja Đuričić, 13. 3. 2024. 12:08

Naša vrijedna Eko skupina pripremila je biljke koje će biti izložene na prodajnoj izložbi zadruge Vuzel. Već smo godinama ponosni dio naše školske zadruge koja mete konkurenciju izvrsnim, inovativnim i prekrasnim ukrasnim i uporabnim predmetima. Jesenas smo posadili tulipane koje smo pazili i mazili sad do proljeća. Upakirani u prekrasne teglice sa znakom naše zadruge, spremni su da nekome zamirišu dom i izmame osmjeh na lice.

  

  

[više]

Dan planeta Zemlje - plakati

Autor: Maja Đuričić, 2. 5. 2024. 12:01

Osim što su uređivali dvorište, učenici su se bavili i izradom plakata koi će krasiti našu školu. Nakon istraživanja i skupljanja  činjenica i zanimljivosti, skupljanja slika i dogovora oko izgleda plakata učenici 6.d izradili su prekrasne plakate. 

[više]

Mladi čuvari prirode

Autor: Maja Đuričić, 26. 4. 2024. 10:56

Učenici Eko skupine i Školskog vrta sudjelovali su u  radionici Mladih čuvara prirode. Učenici su upoznati s važnošću zaštite prirode, sa zaštićenim područjima i prostorima ekološke mreže Zagrebačke županije, sa značajem prirodnih resursa, posebice šuma i voda, u svakodnevnom životu ljudi te s prirodom posla čuvara prirode kao i načinima uključivanja mladih čuvara prirode u očuvanje prirodnog okoliša.

Učenici su proveli dan u školskom dvorištu i vrtu te ponijeli kući nagrade, diplome i majice sa logom radionice.

  

[više]

Eko znak

Autor: Maja Đuričić, 18. 4. 2024. 11:24

Ususret Eko tjednu i Danu planete Zemlje, učenici 4.c i 4.d razreda, uz pomoć učiteljice Stanke, uredili su naš Eko znak.  Posadili cvijeće, stavili novu zemlju i veselo pozirali!

[više]

Sijemo flance

Autor: Maja Đuričić, 8. 4. 2024. 12:41

Učiteljica Stanka je sa svojim 4.d uskočila u vrt, zasukala rukave i primila se posla. I ove godine nastavlja tradiciju sijanja povrća. Odabrali su razne vrste rajčica, tikvica, krastavca kao i razno cvijeće. Usput su naravno zalili i opljevili biljke u vrtu. Nadamo se da će nas poslužiti sreća i da ćemo imati  vrt pun slasnog povrća i pregršt mirisnog cvijeća. 

   

  

 

[više]

Čajevi i začini Eko skupine

Autor: Maja Đuričić, 7. 12. 2023. 12:27

Nakon uspješne berbe i sušenja začinskog bilja, došlo je vrijeme za pakiranje. Ove godeine pripremili smo čaj od bazge i  Božićni čaj koji sadrži, kadulju, šipak, klinčić, cimet i anis. Od začina smo usitnili, spakirali i pripremili za prodaju ružmarin i lovor. Sve proizvode možete vidjeti i ako vam se svide kupiti na prodajnom sajmu naše zadruge Vuzel 20.pr0sinca ispred škole.

[više]

Eko dan (tjedan) u našoj školi

Autor: Sara Vrbanc, 31. 5. 2023. 10:28

S obzirom na naš zlatni status EKO škole kojim se ponosimo, obaveza nam je organizirati EKO dan. Do sada smo ga organizirali najmanje 10 puta, uvijek uoči Dana planeta Zemlje 22.4. pa smo tako i ove školske godine.

Umjesto da se sve odvija u jednom danu, odlučili smo rastegnuti EKO događanja na cijeli tjedan od 17. do 21. travnja pa čak i duže, radi nestabilnih vremenskih prilika. Tijekom sata razrednika svaki je učitelj, prema vlastitom afinitetu, provodio sa svojim razredom neku EKO aktivnost, vani ili unutra. Radilo se u školskom dvorištu na uređenju i čišćenju okoliša. Kraj ulaza u školu učenici su sadili  GRMOVE HORTENZIJA čiji veliki cvjetovi poprimaju boju ovisno o pH vrijednosti tla na kojem rastu.

     

Obavljali su se proljetni radovi u školskom vrtu, prigodno su uređivani panoi, sijale su se sjemenke u teglice, organizirane su radionice, šetalo se i pričalo o važnosti kretanja na svježem zraku ... kako je tko izabrao.

Živim bojama - žuto i zeleno - učenici su veselo bojali betonske žardinjere.   

 

Tijekom radova …

           

Osim što su bojali žardinjere, naši vrijedni učenici su i sadili ukrasno i ljekovito bilje u školskom dvorištu. Evo rezultata:

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Info
 
E dnevnik

Dragi učenici, korisničko ime i lozinku dobit ćete kod svoje učiteljice ili razrednice.

Dragi roditelji, za uslugu eGrađani obratite se u najbližu poslovnicu FINE.

Priloženi dokumenti:
STATUT 2019.pdf
OTVORENI SAT 2324.xls

 
Dokumenti
 
Oglasna ploča
 

e-mail:
os-eugena-kumicica@zg.t-com.hr;
ured@os-ekumicica-velikagorica.skole.hr

MB : 80613269

OIB: 40011714464

TEL: 6221302, 

FAX: 6222029

Ime vlasnika računa : Grad Velika Gorica

Naziv banke: Erste

IBAN broj: HR66 24020061854100005

HR 64

Poziv na broj : 7803-14371-MB uplatitelja

 
 > EKO škola
CMS za škole logo
Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica / J. Pucekovića 4, HR-10410 Velika Gorica / os-ekumicica-velikagorica.skole.hr / ured@os-ekumicica-velikagorica.skole.hr
preskoči na navigaciju