preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica

 > Nastava  > Informatika
vijesti

Houre of code

Autor: Administrator , 4. 12. 2017. 13:15

Sudjelovali smo u projektu Houre of code koji se ovaj tjedan (4.-10.12) provodi diljem svijeta. Cilj ovog projekta je promovirati kodiranje odnosno programiranje među učenicima. Danas su informatičke vještine dio pismenosti u suvremenom svijetu, a znanje programiranja cijenjeno i traženo zanimanje. Učenici 3.a su s oduševljenjem sudjelovali u nečem novom i kreativnom te su unutar 45 minuta naučili kako napraviti svoju igricu po uzoru na poznatu igricu Flappy birds. Pod VIŠE pogledajte njihove uratke i isprobajte igrice. Zahvaljujemo se učiteljici Tini i svim učenicima koji su sudjelovali.

 [više]

Učenici drugih razreda su učili programirati svoju igricu

Autor: Administrator , 20. 10. 2017. 13:18

Učenici drugog razreda u četvrtak 19.10.2017. došli su u informatičku učionicu kako bi se poigrali na računalu. Učiteljice informatike su im objasnile da za igru trebaju napraviti svoju igricu, a zato su morali naučiti malo programiranja i neke nove naredbe na računalu. Unutar sat vremena prošli su deset jednostavnih koraka i na kraju mogli kreativno napraviti svoju igricu s Anom i Elzom ili Baymaxom i Hirom (iz poznatih Disneyevih crtića). Na taj način smo sudjelovali u Europskom tjednu programiranja (Europe code week) koji se obilježava diljem Europe od 7. do 22. listopada.

 [više]

Sat kodiranja

Autor: Administrator , 5. 12. 2016. 13:36

Sat kodiranja je međunarodni projekt kojim se želi svima omogućiti da probaju programirati. Održava se ove godine od 5. prosinca do 11. prosinca. Sat kodiranja organizira Code.org  javna neprofitna organizacija posvećena širenju informatike tako što omogućuju dostupnost u sve više škola, i povećano sudjelovanje žena i manje zastupljenih učenika pripadnika manjina. Sat Kodiranja podržavaju Microsoft, Apple, Amazon, Boys and Girls Clubs of America i Sveučilišta.  U našoj školi će se održati u srijedu 7.12.2016.

 [više]

Kriteriji ocjenjivanja u predmetu informatika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 9. 9. 2016. 15:40

U prilogu pogledajte kriterije ocjenjivanja po elementima ocjenjivanja (usvojenost nastavnih sadržaja, primjena znanja) i cjelinama koje se uče, provjeravaju i ocjenjuju u predmetu informatika.

 [više]

Vježbe u Wordu za učenike 5. razreda Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 17. 4. 2013. 12:21

U prilogu preuzmite vježbe u Wordu. Kada otvorite neki dokument, pisat će vam što trebate napraviti. 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Informatika
Info

Akcije skupljanja starog papira i čepova su u pravilu svaki zadnji ponedjeljak u mjesecu. Skupljamo stari papir i čepove kroz cijelu šk. godinu. Bilo koji radni dan od 8-19h javite se spremačicama ili domaru koji će izvagati i zapisati za koji razred ste donijeli i to se pribraja u akciju. Hvala vam!

E dnevnik

Dragi učenici, korisničko ime i lozinku dobit ćete kod svoje učiteljice ili razrednice.

Dragi roditelji, za uslugu eGrađani obratite se u najbližu poslovnicu FINE.

Dokumenti
Oglasna ploča
CMS za škole logo
Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica / J. Pucekovića 4, HR-10410 Velika Gorica / os-ekumicica-velikagorica.skole.hr / ured@os-ekumicica-velikagorica.skole.hr
preskoči na navigaciju