preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica

Login
E dnevnik

Dragi učenici, korisničko ime i lozinku dobit ćete kod svoje učiteljice ili razrednice.

Dragi roditelji, za uslugu eGrađani obratite se u najbližu poslovnicu FINE.

e-mail: os-eugena-kumicica@zg.t-com.hr

MB : 80613269

OIB: 40011714464

TEL: 6221302, 6260562

FAX: 6222029

Ime vlasnika računa : Grad Velika Gorica

Naziv banke: Erste

IBAN broj: HR38 2402 0061 5000 6758 1

HR 00

Poziv na broj : 7803-14371-MB uplatitelja

 

EdUTOPIJA21 - stvaramo održivu budućnost

 

14. lipnja 2019. potpisan je Ugovor o suradnji za provedbu dvogodišnjeg ZMAG-ovog projekta EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost koji se provodi u suradnji s Gradom Velikom Goricom i sedam velikogoričkih osnovnih škola među kojima je i naša škola OŠ Eugena Kumičića (OŠ Novo Čiče, OŠ Eugena Kvaternika, PŠ Lukavec, PŠ Dubranec, OŠ Vukovina i PŠ Rakitovec), a financiran je kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje. 


U sklopu ZMAG-ovog projekta EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost sljedeće dvije godine velikogoričke škole bit će središte i pokretač održivog razvoja u zajednici. Učenici će na inovativan i praktičan način učiti o održivom razvoju, a učitelji, roditelji i lokalna samouprava o umrežavanju i rješavanju situacija na održiv način. Svi zajedno radit će tako na stvaranju ekonomske i socijalne kohezije i održivom razvoju lokalne zajednice. U projekt će se uključiti 11 osnovnih škola, 640 učenika i učenica, 32 učiteljice i učitelja te više od 20 ostalih sudionika iz lokalne zajednice. Našu školu predstavaljaju učiteljice Stanka Čirjak, Dubravka Bayer, Danjela Faber, Darija Žaper, Katarina Grgić Noršić i Maja Đuričić na čelu s ravnateljicom Snježanom Ruklić.
 

Više o projektu pročitajte na stranici VG DANAS.

Projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost financira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

 

Ured-za-udruge_LOGO_HR_RGB_72dpi_vertica
 
Svicarsko-hrvatski-program-suradnje-LOGO
 
 

* Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost ZMAG-a i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

1. predavanje: Što jedemo?

 

U okviru projekta EdUTOPIJA 21 5. studenoga 2019. održano je prvo predavanje na temu "Što jedemo?".

 

2. predavanje : Ekološki otisak

 

Učenici 6.c razreda 5.veljače sudjelovali su u zanimljivoj i poučnoj radionici: Ekološki otisak. Osim što su pomoću zanimljivog online upitnika dobili izračun svog ekološkog otiska, naučili su i kako ga smanjiti te podučiti druge istom. 

 

  

  

 

1. radionica : Izrada dezodoransa 

Učenici Eko skupina osmih, šestih i sedmih razreda sudjelovali su u  radionici izrade dezodoransa od prirodnih materijala. Naučili su svojstva i upotrebu sastojaka potrebnih za izradu. Sami su zagrijavali, vagali i miješali elemente, odabirali eterična ulja, dobro se proveli, puno novoga naučili i odnijeli doma svoj vlastiti dezodorans.

    

   

    

 

 

 

preskoči na navigaciju