preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica

Login
Info

Papirko

Akcija sakupljanja papira u

srijedu 16.1.2019.

od 8.00 - 18.00 h

 

 

E dnevnik

Dragi učenici, korisničko ime i lozinku dobit ćete kod svoje učiteljice ili razrednice.

Dragi roditelji, za uslugu eGrađani obratite se u najbližu poslovnicu FINE.

OŠ EUGENA KUMIČIĆA

 

J. PUCEKOVIĆA 4

10410  V.  GORICA

e-mail: ured@os-ekumicica-velikagorica.skole.hr

MB: 80613269

OIB: 40011714464

Tel: 6221-302

Fax: 6222-029

IBAN:

HR6624020061854100005

Poziv na broj: 64 7803-14371

ravnateljica: Snježana Ruklić, prof.

ravnateljica@os-ekumicica-velikagorica.skole.hr

Školska godina 2014./2015.
Obilježili Svjetski Dan voda
Dubravka Bayer / datum: 24. 3. 2015. 07:47

Članak sa Školskog portala:

Učenici osnovne škole Eugena Kumičića posjetili su velikogoričko Vodocrpilište. Poticaj je za tu posjetu Svjetski dan voda, koji se svake godine obilježava 22. ožujka.

Znajući da Zemlja ima 70 posto prekrivenosti vodom, od čega je samo 0,8 posto dostupno za ljudsku upotrebu, važno je brižno gospodarenje i zaštita izvora pitke vode. „Mi spadamo u sretnike koji žive na području bogatom pitkim vodama, ali ograničenost prirodnih kapaciteta upozorava nas da je racionalno trošimo, puno više moramo voditi brigu za zaštitu okoliša, a naročito oko naših zdenaca iz kojih crpimo vodu“ – rekao je učenicima direktor VG vodoopskrbe Stjepan Rak. Učenici su obišli i zdence u vodozaštitnom području i  upoznali se s načinom crpljenja vode i njezinom distribucijom do njihovih domova.

Školarcima su predstavili i najveći projekt u zaštiti voda u Velikoj Gorici Razvoj vodokomunalne infrastrukture Aglomeracije Velika Gorica ukupno vrijedan cca 55 mil eura i koji je u završnoj fazi pripreme za aplikaciju za sredstva EU.

„Glavni cilj ovog zahvata je zaštita okoliša i podzemnih voda te povećanje postotka priključenosti kućanstava na mrežu odvodnje sa sadašnjih 60 posto na 95 posto do kraja 2018. godine“ - objasnio im je gradonačelnik Dražen Barišić.


[OPŠIRNIJE]Priprema, pozor - recikliraj!
Unknown / datum: 16. 12. 2014. 16:24

U našoj školi je u ponedjeljak 15. prosinca 2014. bio DABAR - maskota koja je promovirala akciju skupljanja starog papira koju mi već vrijedno provodimo. Druženje s dabrom je bilo u vrijeme velikog odmora te je dabar ispričao učenicima dobru priču i podijelio promotivne materijale.

Dio je to edukativno-ekološkog projekta Velike Gorice. Riječ je o projektu grada Velike Gorice, VG Čistoće d. o. o., Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te osnovnih škola na području grada Velike Gorice. Cilj projekta je razvijanje svijesti o zaštiti okoliša i pravilnom gospodarenju otpadom kod djece i odraslih.


[OPŠIRNIJE]Svj. dan školskog mlijeka
Dubravka Bayer / datum: 27. 11. 2014. 19:58

U povodu obilježavanja Svj. dana školskog mlijeka, Dukat već treću godinu zaredom organizira natječaj "VOLIM MLIJEKO!" za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola u RH.

Isticanje važnosti pravilne i uravnotežene prehrane, svakodnevne konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda za pravilan rast i razvoj djece školskog uzrasta te poticanje kreativnosti, likovnog izražavanja i stvaralaštva ciljevi su tog kreativnog likovnog natječaja.

Na natječaj se je uključila i naša škola. Na satovima razrednika, u sklopu zdravstvenog odgoja, učenici su dizajnirali tetra pak pakiranje Dukat trajnog mlijeka.

Na natječaj je pristiglo više od 2.000 radova inspiriranih mlijekom, a žiri je već izabrao četiri rada.

Glasajte za petu, nagradu publike!  Lajkajte rad naše učenice Tonke Leš iz 3. d (učiteljica Nevenka Tomec) na www.volim-mlijeko.hr!

                            


[OPŠIRNIJE]Shema školskog voća
Dubravka Bayer / datum: 27. 11. 2014. 19:15

Oko 160.000 učenika od 1. do 4. razreda

u 835 škola u RH dobilo je mogućnost sudjelovati

u projektu "Shema školskog voća" ove šk.godine.

 

Shema školskog voća projekt je Europske unije osmišljen s ciljem:

- promovirati zdrave prehrambene navike i povećati udio voća (i povrća) u svakodnevnoj prehrani djece

- oblikovati prehrambene navike djece i ograničiti unos hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli

- omogućiti dodatni obrok svježeg voća (i povrća)

Škole i učenici koji će sudjelovati u Shemi školskog voća svakodnevno će besplatno dobivati voće (jabuke i sl.).


[OPŠIRNIJE]EKO četvrtaši
Dubravka Bayer / datum: 3. 11. 2014. 23:47

Tristotinjak učenika četvrtih razreda iz devet osnovnih škola s područja Velike Gorice sudjelovalo je u obilježavanju obljetnice osnutka legendarne 153. brigade HV. Nakon  ručka i igranja na livadi u školskom dvorištu u Pokupskom, naši učenici Matea i Antonio Noa (4.e) samoinicijativno su očistili okoliš škole koja ih je ugostila. :))

  


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava 6. razreda - ŠUMA
Administrator / datum: 17. 10. 2014. 19:15

U utorak ujutro moja grupa i ja, pod vodstvom profesorice Ivanković, krenuli smo na terensku nastavu na Krušak, poučnu stazu Šumarica.

Kada smo stigli, okružila nas je priroda u prekrasnom jesenjem sjaju. Ulazeći u šumu, primijetio sam da drveće odbacuje lišće, po kojem je užitak bio hodati. Šuma je bila sva u  danjem svjetlu, okupana čistoćom. Šumar nas je naučio prepoznati hrast kitnjak i običan grab. Kako smo se kretali, upoznavali i osluškivali prirodu, tako je i vrijeme brzo prolazilo. Iako je bilo naporno hodati gore pa dolje po stazi, bilo je vrlo poučno i zabavno.

Volio bih opet posjetiti šumu jer nam ona otkriva sve tajne života.

 

                                                                                                 Leon Dikšić, 6. b


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju