preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica

VOLONTERSKI KLUB ŠKOLE „KUMIČIĆ VOLONTERI“

Kumičić volonteri u srijedu 15.5.2024. od 10 do 17:30 sati i u četvrtak 16.5. za vrijeme priredbe, ispred ili u predvorju škole organiziraju još jednu humanitarnu akciju prodaje knjiga i igara u sklopu UNICEF-ovog projekta „ŠKOLE ZA AFRIKU”.

U akciji prije Božića uz vašu pomoć prikupili smo velikih 506.14 eura. Podsjećamo da je sav prihod od prodaje namijenjen kupnji školskog pribora i školovanju siromašne djece u Etiopiji.U isto vrijeme prikupljat će se i novčani dobrovoljni prilozi u posebno označene KUĆICE- KASICE u učionicama ili na mjestu gdje će se prodavati knjige i igre.


POZIVAMO VAS SVE DA PODRŽITE JOŠ JEDNU HUMANITARNU AKCIJU.

 

AKCIJE KUMIČIĆ VOLONTERA U OŽUJKU

NATJECANJE MLADIH HCK

Volonteri Kumičića su u ožujku bili iznimno aktivni i vrijedni. Tijekom cijele školske godine usvajaju znanja i razvijaju vještine iz prve pomoći pod vodstvom učiteljica i koordinatorica volontera Dubravke Livade i Sanje Haljinko. Na gradskom natjecanju mladih HCK 9.ožujka 2024. u Šćitarjevu osvojili su prvo mjesto i time se plasirali na međužupanijsku razinu.

Pobjedničku skupinu su činile učenice 5.a razreda  ( Vinka Antolović, Julija Livada, Ana Vnučec), učenica 5.b ( Mia Ćujo), jedna sedmašica 7.b  (Natali Špičić ),  jedna osmašica 8.b ( Iris Ruškovački) i mentorica Dubravka Livada. 

 

 

POSJET SPECIJALNOJ BOLNICI ZA KRONIČNE BOLESTI DJEČJE DOBI GORNJA BISTRA

Na prekrasnu inicijativu razrednice Natalije Ivanković, učenici 5.a razreda, volonteri naše škole i školski zbor posjetili su u ponedjeljak 25.03.2024. Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra.

U bolnici su pacijenti oštećenog mentalnog i fizičkog zdravlja, a većini nikada ne dolaze posjete. Ta je činjenica potaknula naše učenike da ih posjete. Kako bi pacijente bolnice razveselili ne samo svojim dolaskom, Kumičić volonteri su s učiteljicama i koordinatoricama volontera Dubravkom Livadom i Sanjom Haljinko organizirali prikupljanje njima neophodnih potrepština.

Akciji su se odazvali u velikom broju učenici i roditelji škole. Prikupljene su  kašice za bebe, male čokoladice, mekane kolačiće, vitaminske sirupe i multivitamine u obliku šumećih tableta za sve uzraste, vlažne maramice i dječju odjeću. 

Pratnji učenika u Gornju Bistru pridružile su se i pedagoginja Anđa Kovač i zamjenica razrednice 5. a, Antonina Briševac.   S veseljem su ih dočekali djelatnici bolnice na čelu s doktoricom Viktorijom Antolović i njihovi pacijenti. Upoznali su ih s radom bolnice, zatim je naš zbor u pratnji profesora Mladena Ergića otpjevao nekoliko pjesama i na kraju su se podružili s korisnicima bolnice, terapijskim psom i konjima u prekrasnom parku bolnice. Obogaćeni novim iskustvima i puni dojmova vratili su se u školu uz obećanje da će sljedeće godine opet posjetiti Gornju Bistru.

REZULTATI NEDAVNIH AKCIJA KUMIČIĆ VOLONTERA

Škole za Afriku

Povodom humanitarne akcije Škole za Afriku, koju je u prosincu pokrenuo naš Volonterski klub Kumičić volonteri u obliku prodaje prikupljenih igara i slikovnica, iz UNICEF-a je stigla poruka zahvale:

,,UNICEF najtoplije zahvaljuje učenicima, nastavnicima i roditeljima u OŠ Eugena Kumičića, u Velikoj Gorici, na provedenim humanitarnim aktivnostima i iskazanoj solidarnosti s najranjivijom djecom Afrike!Naslov: 💙

Velikodušnom donacijom u iznosu od 506.14 eura podržali ste pravo na obrazovanje i sretnija djetinjstva djevojčica i dječaka u Etiopiji.

Hvala vam na tome!

Prodajni sajam OŠ Kajzerica

Kumičić volonteri pridružili su se 19. prosinca i prodajnom sajmu  OŠ Kajzerica u Zagrebu, štandom igara i slikovnica, gdje je sav prihod bio namijenjen liječenju dječaka Noe Kokanovića iz mjesta Kuče. Kumičić volonteri povezali su tom prilikom Humanitarnu udrugu Buvljakuše koja je organizator akcije i OŠ Kajzerica. U božićnoj priredbi OŠ Kajzerica sudjelovao je te večeri i naš zbor ZbrKu pod vodstvom profesora Mladena Ergića. Prikupljeno je velikih 4. 329,59  eura.

Kumičić volonteri i učiteljice koordinatorice volontera Dubravka Livada i Sanja Haljinko zahvaljuju još jednom svima na velikom srcu!

 

VOLONTERI ŠKOLE OBILJEŽILI DAN VOLONTERA

 

U cijelome se svijetu 5.prosinca obilježava Dan volontera. Toga su dana i naši volonteri obilježili svoj dan. Za vrijeme velikih odmora Kumičić volonteri su svoje suučenike podučavali vještinama iz prve pomoći pa su tako svi zainteresirani mogli vježbati zamatanje rana, imobiliziranje ruke maramom te stavljanje u bočni položaj onesviještene osobe. Pri tome su se svi dobro zabavili i naučili nešto novo.

Volonteri su toga dana zajedno s koordinatoricama volontera Dubravkom Livadom i Sanjom Haljinko posjetili i sklonište za životinje u Jagodnom te im odnijeli prikupljene deke, plahte, ručnike i hranu kako bi im uljepšali nadolazeće hladne dane .

„ Ne trebaš hodati po vodi, ne moraš biti bolji/bolja od drugih, nemaš ništa više od onog što svi ostali imaju, ali ono što čini razliku, djela su kojima kod drugih ostavljaš svoj trag …Otisak Srca “ 
(moto volonterstva u Hrvatskoj) 

                          

Svjetski dan djeteta

U svom razrednom odjelu učenici 3.b razreda i učiteljica Dubravka Livada obilježili su različitim aktivnostima Svjetski dan djeteta.

Prisjetili smo se da je Konvencija o pravima djeteta  sporazum kojega su usvojili Ujedinjeni narodi 20. studenoga 1989. Konvenciju je prihvatilo 196 zemalja svijeta, a među njima i Hrvatska. Konvencija sadrži obaveze koje su države potpisale kako bi zaštitile djecu te zajednički odredile što treba učiniti da bi svako dijete raslo i razvijalo se u odraslu osobu. 

U 3. b razredu su učenici pogledali film „Prava djece s Ruby i Jackom“ te odigrali igre „Kotač dječjih prava“ i „Razvrstavanje dječjih prava“. Pročitali su i priču o djevojčici Meseret iz Etiopije te o njoj razgovarali i rješavali zabavne zadatke.

 

KUMIČIĆ VOLONTERI su od 9. do 13. listopada sudjelovali u humanitarnoj akciji

,, Vaš dar za pravu stvar “ koju je organizirao CRVENI KRIŽ VELIKA GORICA.

            Naši volonteri su na ulazu u trgovinu Kaufland dijelili kupcima letke s informacijom da u prodavaonici mogu kupiti neku od osnovnih prehrambenih namirnica i donirati je na izlazu u košare za naše građane slabijeg imovinskog stanja.

            Zahvaljujemo se svima koji su podržali ovu akciju i tako učinili još jedno dobro djelo!

            

 

AKCIJE KUMIČIĆ VOLONTERA U RUJNU

„PETEK NA GORICE“

U prvome tjednu nastave naše su volonterke u petak 8. rujna sudjelovale u manifestaciji  „Petek na Gorice“. To je tradicijski izraz za sajmeni dan koji će se jednom mjesečno održavati na prostoru oko Muzeja Turopolje.

Volonterke Greta Žibert, Petra Brajković, Natali Špičić i Dora Hudina su u suradnji s  Crvenim  križem Velika Gorica vodile edukativne radionice i pokazivale građanstvu pravilne načine pružanja prve pomoći unesrećenim osobama (vježbu masaže srca, umjetnog disanja…).

 

ZVONJALICA

U subotu 30.rujna 2023. emitirana je još jedna Zvonjalica na City Radiju Velika Gorica kojoj su domaćini i gosti bili volonteri Kumičića.

Tema emisije bio je rad našeg volonterskog kluba od samih početaka pa sve do danas.

Emisiju su vodile Dora Hudina i Petra Brajković, gosti su im bili Dominik Haljinko, Natali Špičić, Dora Halužan i učiteljica Sanja Haljinko, a emisiju je pripremila učiteljica Dubravka Livada.

Emisiju možete i sada poslušati.

https://soundcloud.com/city-radio-hr/30092023-zvonjalica-os-eugena-kumicica

 

 
REZULTATI VOLONTERSKE AKCIJE ,,ŠKOLE ZA AFRIKU"
 
U UNICEF-ovoj akciji, koju je Volonterski klub naše škole organizirao za ŠKOLE ZA AFRIKU sredinom svibnja, prodajom knjiga i igara te prilozima u KUĆICE KASICE, prikupljeno je velikih 792,20 eura👍
Zahvaljujemo svima na prekrasnoj suradnji, divno je bilo gledati duh humanosti koji je vladao među mnogima u školi tih dana❤. Time smo omogućili kupnju velikog broja školskog didaktičkog materijala i pribora za djecu u školama Etiopije 👏👏👏.
 
Vole💗 vas vaši Kumičić volonteri i koordinatorice volontera učiteljice Dubravka Livada i Sanja Haljinko
 

KUMIČIĆ VOLONTERI NA FESTIVALU VJEŠTINA ZA ŽIVOT

Volonterke naše škole Greta Žibert, Dora Hudina i Dora Halužan sudjelovale su u subotu 3.6.2023. u Parku dr. Franje Tuđmana na Festivalu vještina za život čiji je organizator bio Savez izviđača Hrvatske, a izvršni organizator Turopoljska udruga skauta „Tur“ iz Velike Gorice.

Festival vještina za život pružio je građanstvu uvid u prezentacijske aktivnosti programskih partnera Saveza izviđača Hrvatske, Ravnateljstva Civilne zaštite MUP RH, Hrvatskog Crvenog križa –Gradsko društvo CK Velika Gorica, Hrvatske vatrogasne zajednice – Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica, Hrvatske gorske službe spašavanja, Hrvatske zajednice tehničke kulture – više sastavnica, Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica i dr.).

Naše volonterke su u šatoru Crvenog križa Velika Gorica, vodile edukativne radionice i pokazivale građanstvu pravilne načine pružanja prve pomoći unesrećenim osobama (vježbu masaže srca, umjetnog disanja…).


 

Volonteri u Zvonjalici

U subotu 6.5.2023. emitirana je još jedna Zvonjalica koju je pripremila učiteljica Dubravka Livada, a vodile su je naše volonterke Dora Hudina i Petra Brajković iz 6.B.

Tema emisije bila su djeca s tjelesnim invaliditetom u našoj školi, a gosti Adam Antolović iz 6.B, njegov otac gospodin Bruno Antolović, Patrick Vukić Adamov pomoćnik u nastavi i suučenica iz razreda Natali Špišić.

Emisiju možete i sada poslušati.

https://soundcloud.com/city-radio-hr/06052023-zvonjalica-os-eugena-kumicica

 

 

    

VOLONTERI KUMIČIĆA NA NATJECANJU MLADIH HCK

Natjecanja mladih HCK održavaju se od 1996. i na njima je do sada sudjelovalo više od 120 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola.

Natjecanje se odvija na tri razine i to gradskoj, međužupanijskoj i državnoj, a provjerava se teorijsko znanje o Pokretu Crvenog križa, poznavanju ljudskih prava i prava djeteta te prve pomoći. Znanje prve pomoći na natjecanju se pokazuje i na praktičnim radilištima s realistično prikazanim situacijama i ozljedama.

Prva (školska/općinska/gradska) razina koju organiziraju društva Hrvatskog Crvenog križa na području lokalne jedinice na kojoj djeluje škola domaćin, održana je u subotu 4. ožujka 2023. u našoj školi.

Volonteri naše škole ove su se školske godine vrijedno pripremali za natjecanje mladih HCK pod vodstvom mentorica Sanje Haljinko i Dubravke Livada.

Za natjecanje su pripremili tri ekipe po šest članova, od kojih je jedna ekipa osvojila prvo mjesto i time se plasirala na međužupanijsko natjecanje.

Osim plasmana na međužupanijsko natjecanje, ekipa je osvojila i vrijednu nagradu, sedmodnevno ljetovanje u Novom Vinodolskom.

Snažan je ovo poticaj pobjedničkoj ekipi da se vrijedno priprema za sljedeću razinu natjecanja.

 

 

 

REZULTATI BOŽIĆNIH HUMANITARNIH AKCIJA

Dragi učenici, roditelji i svi djelatnici naše škole,
 
zahvaljujemo vam se svima na prilozima koje ste donirali u mjesecu prosincu tijekom humanitarnih akcija koje su organizirali KUMIČIĆ VOLONTERI (pod vodstvom koordinatorica volontera Sanje Haljinko i Dubravke Livade) te ZADRUGA VUZEL (s učiteljicom i voditeljicom zadruge Tajanom Brnić). Obavještavamo vas da je u akciji za bolesnog učenika naše škole prikupljeno 4.380,30 kuna i 50 eura, a u akciji ŠKOLE ZA AFRIKU 5.397,70 kuna i 7 eura.
 
JOŠ JEDNOM VELIKO HVALA SVIMA❤

BOŽIĆNE HUMANITARNE AKCIJE

Dragi učenici, učitelji i roditelji,
bliži se vrijeme blagdana pa kao i svake godine u ovo vrijeme Volonterski
klub naše škole i Zadruga VUZEL nastoje potaknuti sve nas zajedno na
humanitarna djela.

„KUMIČIĆ VOLONTERI” ove su se godine pridružili UNICEF-ovom projektu
„ŠKOLE ZA AFRIKU” koji svake godine pomaže školama u jednoj zemlji u Africi. Ove godine
je to ETIOPIJA. Volonteri naše škole posijali su preko stotinu posuda pšenice i izradili čestitke
koje će prodavati tri dana:
od 20. do 22.12.2022. godine od 11.30h do 16.30h ispred ili u predvorju škole.
Sav prihod od prodaje namijenjen je kupnji školskog pribora i školovanju siromašne djece u
Etiopiji. U isto vrijeme prikupljat će se i novčani dobrovoljni prilozi u posebno označene
KUĆICE- KASICE u učionicama ili na mjestu gdje će se prodavati pšenica.
30 KN = ŠKOLSKI RUKSAK ZA JEDNO DIJETE
140 KN = OLOVKE I BILJEŽNICE ZA 35 UČENIKA
470 KN = ŠKOLOVANJE JEDNOG DJETETA ZA JEDNU GODINU
990 KN = KUTIJA PUNA STVARI ZA JEDNU UČIONICU
(bilježnice, knjige, olovke, lutke, kreativni setovi...)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ZADRUGA „VUZEL” također je organizirala humanitarnu akciju. Održali su
likovnu radionicu učenika i roditelja, a sve što su izradili bit će izloženo na humanitarnoj
božićnoj prodajnoj izložbi
u utorak 20.12.2022. od 9 do 18 h ispred ili u predvorju škole.
Dio sredstava namijenjen je bolesnom učeniku naše škole.
POZIVAMO VAS DA U BOŽIĆNOM DUHU DARIVANJA PODRŽITE
HUMANITARNE AKCIJE NAŠE ŠKOLE.

   

 

 

Naši volonteri na City radiju

U četvrtak 26.svibnja naše su volonterke, učenice 5.b razreda, Dora Hudina i Petra Brajković pod vodstvom učiteljice Dubravke Livada snimile još jednu Zvonjalicu koja je bila emitirana na City radiju u subotu 28. svibnja.

Tema Zvonjalice bili su učenici iz Ukrajine koji pohađaju našu školu. Gosti emisije su bile gospođa Natalija Kosor, pomoćnica u nastavi, rođena Ukrajinka te gospođa Danijela Pemper, majka naših učenika, koja nesebično pomaže obiteljima iz Ukrajine kao i naši učenici Ukrajinci Kristina i Anton Bubela i Kristinana najbolja prijateljica iz razreda Sara Mikulčić.

Progovorili su o tome kako se snalaze u novoj sredini te koja  im je najveća želja.

Cijelu emisiju poslušajte ovdje.

  

VIDEO POZIV KUMIČIĆ VOLONTERA S TANZANIJOM

KUMIČIĆ VOLONTERI su u srijedu 27.4.2022. g. sudjelovali u video pozivu s volonterkom iz Hrvatske koja trenutno volontira u Tanzaniji te učiteljima i učenicima škole za koje je naša škola kupila dvije krave kako bismo mlijekom poboljšali kvalitetu prehrane siromašne i bolesne djece u Tanzaniji. Maleni Tanzanijci su nam otpjevali pjesmicu i razveselili nas, njihovi učitelji su nas pozdravili i predstavili nam se, a volonterka Tea Mačećević iz Udruge RAFIKI nam je ispričala o svom iskustvu volontiranja proteklih mjesec dana i o kravicama Gorici i Štefici koje je obilazila gotovo svaki dan. Kako je izgledao video poziv s djecom iz Tanzanije, možete pogledati na YT-u škole - LINK

REZULTATI AKCIJA VOLONTERSKOG KLUBA ŠKOLE

KUMIČIĆ VOLONTERI završili su s akcijom prikupljanja pomoći koja je trajala od 22.3. do 1.4.2022., u

suradnji sa Crvenim križom Velika Gorica, za obitelji koje su izbjegle iz Ukrajine zbog ratnih zbivanja i našle

utočište u našem gradu. Stvari su otpremljene u prostorije Crvenog križa Velika Gorica i bit će podijeljene ovih

dana.

Prikupljeno je 470 kilograma hrane i higijenskih potrepština.

Akcija koju su KUMIČIĆ VOLONTERI pokrenuli prije Božića prošle godine u suradnji s Udrugom RAFIKI

u kojoj je prikupljeno 15.432,82 kune za kupnju krava koje će davati mlijeko siromaškoj djeci u školi u

Tanzaniji, završena je kupnjom dviju krava i izgradnjom štalice u kojoj će krave biti smještene.

NAŠI VOLONTERI ZAHVALJUJU SVIMA KOJI SU SUDJELOVALI U AKCIJAMA I DONIRALI PRILOGE !!!

 

   

 

 

KUMIČIĆ” VOLONTERI NA TELEVIZIJI I RADIJU

 

Ovaj tjedan volonteri naše škole bili su voditelji i gosti na radiju i televiziji, gdje su govorili o uspješno provedenoj akciji prikupljanja sredstava za kupnju krave čije će mlijeko pomoći bolesnoj i siromašnoj djeci u Tanzaniji.

Najprije je za ponedjeljak učiteljica i koordinatorica volonterskog kluba Dubravka Livada organizirala snimanje emisije ZVONJALICA na City radiju, gdje su naše učenice i volonterke Natali Špičić i Dora Hudina bile domaćini i intervjuirale volonterku Udruge RAFIKI Josipu Kvesić i koordinatoricu našeg volonterskog kluba učiteljicu Sanju Haljinko. Kako je to izgledalo možete poslušati u emisiji ZVONJALICA u subotu 22.1.2022. u 9 sati na City radiju.

Zatim je u našoj školi u srijedu ekipa HRT-a snimala naše volontere Frana Mikulčića i Doru Hudinu te koordinatoricu kluba Sanju Haljinko za emisiju Zagrebačka panorama. Prilog za emisiju ZAGREBAČKA PANORAMA će biti emitiran jedan dan početkom idućeg tjedna (možda već u ponedjeljak) u 18 sati na HRT 4. Vidjet ćemo tada vjerojatno i snimke na kojima će biti povratna reakcija djece iz Tanzanije na krave koje im uskoro stižu!!!

Na kraju nas je u četvrtak posjetila novinarka 1.PROGRAMA HRVATSKOG RADIJA i intervjuirala nekoliko naših volontera Doru Hudinu, Natali Špičić, Frana Mikulčića, Macu Pemper, Unu Marjanović, Doru Radman, Doru Halužan i koordinatoricu volonterskog kluba Sanju Haljinko. Emisiju PET ZA PET, u kojoj su naši volonteri gosti, možete poslušati na 1. PROGRAMU HRVATSKOG RADIJA u ponedjeljak 24.1.2022. u 13:45.

 

    

 

 

 

REZULTAT AKCIJA -"KUMIČIĆ" KUPUJE KRAVU ZA SIROMAŠNU DJECU TANZANIJE

 

 

            Budući da je akcija Volonterskog kluba KUMIČIĆ VOLONTERI prikupljanja sredstava za kravu završila, drago nam je da vas možemo izvijestiti kako smo prikupili 13 960 kuna.

            Taj iznos će biti dovoljan za dvije krave i proširenje štalice. Krave će biti kupljene u Tanzaniji i poklon su učenicima škole De Paul u gradu Mbinga. Svi učenici te škole boluju od HIV-a, a zdrava prehrana im je izrazito važna kako bi lijekovi djelovali. Krave će kupit brat Leopold koji je voditelj škole, a izrazio je veliku zahvalnost i sreću zbog donacije jer krave su u Tanzaniji vrlo skupe, ali vrlo cijenjene i važne radi mlijeka koje je dostupno jedino na ovaj način. To je posebna vrsta krava koje su navikle na klimatske uvjete koji vladaju u Tanzaniji i daju do 15 litara mlijeka. Inače, klima u Tanzaniji nije toliko vruća kao u nekim drugim dijelovima Afrike, tako da ima dovoljno zelenila koje služi kravama kao hrana. Za razliku od naših krava, one imaju grbu na leđima u koju pohranjuju masti i njihovo mlijeko je vrlo bogato mliječnim mastima. O kravama će se brinuti brat Leopold i časne te zaduženi djelatnici škole, ali pomagat će i djeca koja su u Tanzaniji naučena raditi sve poslove već od vrtićke dobi o čemu su naši učenici imali priliku čuti kroz predavanja i prezentacije volonterki Udruge RAFIKI.

 

Hvala svima koji su sudjelovali u akciji i podržavali akciju od samog početka do kraja!!!

 

            Bilo je iznimno zadovoljstvo gledati koliko su se učenici, ali i djelatnici, roditelji (čak i bake i djedovi) naše škole angažirali i svakodnevno informirali o tijeku akcije i saživjeli s njom. Učenici su čak inicirali i biranje imena za krave. Tako da će imena Štefica i Gorica odzvanjati i u Tanzaniji

 

 

 

KUMIČIĆ KUPUJE KRAVU ZA SIROMAŠNU DJECU TANZANIJE

 

                   Dragi učenici, djelatnici i roditelji,

Volonterski klub Kumičić u suradnji s Udrugom RAFIKI pokreće akciju prikupljanja sredstava za kupnju krave koju ćemo pokloniti školi De Paul u gradu Mbinga u Tanzaniji.

         Godine 2019. prikupljali smo školski pribor i didaktičke igračke za istu školu i svi zajedno razveselili djecu koja  žive u hostelu u sklopu škole De Paul, a kući odlaze samo jednom ili dva puta godišnje jer je put dalek i skup.

POMOGLI SMO PRIJE, POMOZIMO I SADA!!!

         Ta djeca su HIV pozitivna i za liječenje im je potrebna zdrava hrana i mlijeko. Krava je u Tanzaniji vrlo skupa pa im je mlijeko zbog siromaštva nedostupno. Cijena krave koja bi dnevno davala dovoljno mlijeka za 180 učenika te škole je oko 5000 kuna.

         Novčana sredstva će se moći donirati:

- u velikom holu naše škole gdje će dežurati učenici volonteri radnim danom pod svim velikim odmorima od 6. do 17. prosinca 2021. godine

- ili uplatom na račun IBAN: HR3423600001503016116

                                                                    

                                                                                                                                      Brat Leopold(voditelj škole De Paul)

 

POSJET I VOLONTIRANJE U SKLONIŠTU ZA ŽIVOTINJE U JAGODNOM

KUMIČIĆ VOLONTERI su povodom Međunarodnog dana zaštite životinja koji se obilježava 4.listopada posjetili i volontirali u Skloništu za životinje Velika Gorica u Jagodnom. Odnijeli smo psićima dekice i razveselili ih poslasticama, šetali se i igrali s njima. Bilo je to ugodno provedeno prijepodne u kojem smo uživali i mi i psi. Saznali smo da se psi iz ovog Skloništa mogu udomiti kontaktom preko facebook stranice https://www.facebook.com/skloniste.vg/ ili broja mobitela 095 400 0567.

Veselimo se našem sljedećem susretu i volontiranju u Skloništu!!!

 

PISANJE RAZGLEDNICA KORISNICIMA DOMA ZA STARIJE

Volonterski klub naše škole KUMIČIĆ VOLONTERI organizirao je pisanje 115 razglednica korisnicima Doma za starije OAZA na Ključić Brdu povodom Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 1. listopada. U akciji su sudjelovali učenici i volonteri OŠ Eugena Kumičića koji su pod vodstvom koordinatora Volonterskog kluba, psihologinje, knjižničarke i učiteljica lijepim riječima uljepšali korisnicima Doma njihov dan. Na ovaj način, nastavili smo  tradiciju druženja naših volontera s korisnicima Doma OAZA koju ove godine zbog epidemiološke situacije ne možemo održati posjetom volontera Domu, kao što smo to radili prijašnjih godina.


  

Volonterski klub naše škole organizirao je akciju prikupljanja pomoći za učenike OŠ Mate Lovraka u Petrinji. Akcija je trajala od 25. do 28. siječnja 2021. godine i prikupljeno je mnogo školskog pribora, društvenih i didaktičkih igara, slušalica za mobitele, miševa za računalo, zvučnika te slatkiša. Sve prikupljene stvari zajedno s divnim porukama podrške naših učenika, volonteri su uz pomoć djelatnika naše škole spakirali u oko 400 vrećica i bit će ovih dana prevezene i podijeljene učenicima u Petrinji. Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali i pridonijeli da ova akcija bude ovako uspješna. Nadamo se da ćemo ovim sitnicama učenicima u Petrinji barem malo uljepšati školske trenutke u ovim danima kad su okruženi oštećenim domovima i uništenim stvarima.

KUMIČIĆ JE I OVOG PUTA POKAZAO DA IMA VELIKO SRCE!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kampanja "Hrvatska volontira"

Ovogodišnja kampanja Hrvatska volontira održava se od 23. do 26. rujna 2020.

Hrvatski centar za razvoj volonterstva – nacionalna razina i Regionalni i lokalni volonterski centri – lokalna i regionalna razina, osmislili su i dodatnu online kampanju na društvenim mrežama kojom se želi staviti naglasak na važnost uključivanja u volontiranje i odati priznanje volonterima promovirajući primjere dobre prakse kroz volonterske priče i online kampanju na društvenim mrežama.

I Volonterski klub naše škole „Kumičić volonteri“ uključio se u ovu kampanju i snimio nekoliko filmića  koje možete pogledati u prilogu, a koji će se promovirati na društvenim mrežama.

U proteklih godinu dana Hrvatski centar za razvoj volonterstva, ali i mnogi  lokalni volonterski centri započeli su s razvojem jednog relativno novog oblika volontiranja koji potiče članove obitelji na zajedničko volontiranje. Ovakav koncept u kojem različite generacije unutar obitelji zajedno volontiraju razvijen je u Kanadi, SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu, a u proteklom periodu rasprostranjen je i na europskom kontinentu. U Hrvatskoj se također može naći nekoliko primjera u kojima članovi obitelji volontiraju zajedno, možda čak najčešće kroz neke aktivnosti školskog volontiranja.

Filmići su dostupni na You Tube-u na sljedećim poveznicima:

https://youtu.be/nrfxRKi5VOg

https://youtu.be/IysCv82qPnw

https://www.youtube.com/watch?v=nfjqCBfW2VU

 

 

Zasadi stablo, ne budi panj

Udruga za zaštitu prirode i okoliša "Zasadi stablo, ne budi panj!" organizirala je treću nacionalnu kampanju sadnje stabala u Hrvatskoj u kojoj smo sudjelovali i mi. Vrijedni pomagači iz Volonterskog kluba s voditeljicom Sanjom Haljinko, učenici 2.d razreda sa učiteljicom Stankom Čirjak, naši profesori i učitelji kao i volonteri jedne zagrebačke tvrtke, zasukali su rukave i primili se posla. Na kraju dana zasadili su deset stabala drveća i 12 voćaka.

Nadamo se da će naši sugrađani cijeniti naš posao i želju da ozelenimo i oplemenimo okoliš škole time da će paziti na naša stabla.

"Također je jasna poruka nade i optimizma za nove generacije. Drvo koje posadimo danas donijet će hlad, dodatan prinos hrane, čišći kisik, smanjenje UV zračenja, sigurnost i okruženje za kvalitetniji, zdraviji rast našoj djeci. Sadnjom darujemo našoj planeti vrijeme za oporavak, a mladima održivu budućnost", istaknula je predsjednica i osnivačica Udruge Mateja-Anđelina Kramar.

     

 

Info
 
E dnevnik

Dragi učenici, korisničko ime i lozinku dobit ćete kod svoje učiteljice ili razrednice.

Dragi roditelji, za uslugu eGrađani obratite se u najbližu poslovnicu FINE.

Priloženi dokumenti:
STATUT 2019.pdf
OTVORENI SAT 2324.xls

 
Dokumenti
 
Oglasna ploča
 

e-mail:
os-eugena-kumicica@zg.t-com.hr;
ured@os-ekumicica-velikagorica.skole.hr

MB : 80613269

OIB: 40011714464

TEL: 6221302, 

FAX: 6222029

Ime vlasnika računa : Grad Velika Gorica

Naziv banke: Erste

IBAN broj: HR66 24020061854100005

HR 64

Poziv na broj : 7803-14371-MB uplatitelja

 
 > Volonterski klub
CMS za škole logo
Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica / J. Pucekovića 4, HR-10410 Velika Gorica / os-ekumicica-velikagorica.skole.hr / ured@os-ekumicica-velikagorica.skole.hr
preskoči na navigaciju