preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica

VOLONTERSKI KLUB ŠKOLE „KUMIČIĆ VOLONTERI“

Volonterski klub naše škole organizirao je akciju prikupljanja pomoći za učenike OŠ Mate Lovraka u Petrinji. Akcija je trajala od 25. do 28. siječnja 2021. godine i prikupljeno je mnogo školskog pribora, društvenih i didaktičkih igara, slušalica za mobitele, miševa za računalo, zvučnika te slatkiša. Sve prikupljene stvari zajedno s divnim porukama podrške naših učenika, volonteri su uz pomoć djelatnika naše škole spakirali u oko 400 vrećica i bit će ovih dana prevezene i podijeljene učenicima u Petrinji. Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali i pridonijeli da ova akcija bude ovako uspješna. Nadamo se da ćemo ovim sitnicama učenicima u Petrinji barem malo uljepšati školske trenutke u ovim danima kad su okruženi oštećenim domovima i uništenim stvarima.

KUMIČIĆ JE I OVOG PUTA POKAZAO DA IMA VELIKO SRCE!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kampanja "Hrvatska volontira"

Ovogodišnja kampanja Hrvatska volontira održava se od 23. do 26. rujna 2020.

Hrvatski centar za razvoj volonterstva – nacionalna razina i Regionalni i lokalni volonterski centri – lokalna i regionalna razina, osmislili su i dodatnu online kampanju na društvenim mrežama kojom se želi staviti naglasak na važnost uključivanja u volontiranje i odati priznanje volonterima promovirajući primjere dobre prakse kroz volonterske priče i online kampanju na društvenim mrežama.

I Volonterski klub naše škole „Kumičić volonteri“ uključio se u ovu kampanju i snimio nekoliko filmića  koje možete pogledati u prilogu, a koji će se promovirati na društvenim mrežama.

U proteklih godinu dana Hrvatski centar za razvoj volonterstva, ali i mnogi  lokalni volonterski centri započeli su s razvojem jednog relativno novog oblika volontiranja koji potiče članove obitelji na zajedničko volontiranje. Ovakav koncept u kojem različite generacije unutar obitelji zajedno volontiraju razvijen je u Kanadi, SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu, a u proteklom periodu rasprostranjen je i na europskom kontinentu. U Hrvatskoj se također može naći nekoliko primjera u kojima članovi obitelji volontiraju zajedno, možda čak najčešće kroz neke aktivnosti školskog volontiranja.

Filmići su dostupni na You Tube-u na sljedećim poveznicima:

https://youtu.be/nrfxRKi5VOg

https://youtu.be/IysCv82qPnw

https://www.youtube.com/watch?v=nfjqCBfW2VU

 

Info
 
E dnevnik

Dragi učenici, korisničko ime i lozinku dobit ćete kod svoje učiteljice ili razrednice.

Dragi roditelji, za uslugu eGrađani obratite se u najbližu poslovnicu FINE.

 
Dokumenti
 
Oglasna ploča
 

e-mail: os-eugena-kumicica@zg.t-com.hr

MB : 80613269

OIB: 40011714464

TEL: 6221302, 

FAX: 6222029

Ime vlasnika računa : Grad Velika Gorica

Naziv banke: Erste

IBAN broj: HR38 2402 0061 5000 6758 1

HR 00

Poziv na broj : 7803-14371-MB uplatitelja

 
 > Volonterski klub
CMS za škole logo
Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica / J. Pucekovića 4, HR-10410 Velika Gorica / os-ekumicica-velikagorica.skole.hr / ured@os-ekumicica-velikagorica.skole.hr
preskoči na navigaciju