preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica

 > Knjižnica  > Vijesti
Događanja u knjižnici

Književni susret s Moreom Banićević

Autor: Sara Vrbanc, 13. 5. 2024. 10:27

U četvrtak, 9. svibnja u našoj školskoj knjižnici ugostili smo književnicu Moreu Banićević. Na susretu su sudjelovali učenici 5., 6. i 7 . razreda. Morea je učenike upoznala sa svojim najpoznatijim naslovim te mnogim zanimljivostima iz svog života. Učenici su imali mnogo pitanja za ovu svestranu autoricu, a neki su odmah nakon susret i posudili njezinu novu knjigu Izgubljeni gospodin Kovač.

Ovim putem zahvaljujemo Morei što nas je posjetila i motivirala za čitanje, te se veselimo budućim susretima!

[više]

Županijsko natjecanje Čitanjem do zvijezda

Autor: Sara Vrbanc, 1. 3. 2024. 10:14

29. veljače članice čitateljskog kluba sudjelovale su na natjecanju Čitanjem do zvijezda. Učenice Lea Jankov, Sunčana Balenović i Lana Mikulec činile su tim koji je predstavljao našu školu u kvizu znanja. Učenica Lea Jankov sudjelovala je i na kreativnom dijelu natjecanja sa svojim likovinm radom.

Čestitke curama na sudjelovanju i uloženom truduheart

 

[više]

Bookmarker exchange project - Malezija

Autor: Sara Vrbanc, 23. 1. 2024. 14:06

Ove godine sudjelovali smo u međunarodnom projektu razmjene digitalnih straničnika. Projekt je ostvaren u suradnji knjižničarke i nastavnica informatike u 3. razredima. Partner škola bila nam je Ladang Sungkai iz Malezije, koju pohađaju učenici od 7 do 12 godina. Prije izrade straničnika upoznali smo se sa Malezijom i našom partnerskom školom kroz prezentaciju. Naši učenici vrijedno su izradili straničnike koje smo e-mailom poslali u Maleziju. Straničnike koje smo zaprimili, plastificirali smo i podijelili svim učenicima koji su sudjelovali.

Bilo nam je super i veselimo se ponovnom sudjelovanju iduće godineheart

[više]

Nagradna igra - Spoj na slijepo s knjigom

Autor: Sara Vrbanc, 5. 12. 2023. 13:34

Povodom Mjeseca školskih knjižnica održali smo zanimljivu nagradnu igru - Spoj na slijepo s knjigom. Učenici su "na slijepo" birali knjigu koju su morali pročitati a zatim napisati kratki osvrt o knjizi.

Nagradu za najbolji osvrt dobila je Dunja Klarić iz 2.e razreda, a njezini kolege Matija Jusup i Gabrijel Fabijanković osvojili su utješne nagrade za 2. i 3. mjesto. Ostali sudionici ove nagradne igre dobili su pohvalnice za trud i aktvno sudjelovanje.

 

 

[više]

Posjet prvašića knjižnici

Autor: Sara Vrbanc, 13. 11. 2023. 14:10

Tijekom listopada u školskoj knjižnici održavale su se radionice upoznavanja knjižnice za naše prvašiće. Pričali smo o pravilima ponašanja u knjižnici i što smijemo i ne smijemo s knjigama. Nakon ozbiljnijeg prvog dijela radionice tijekom kojeg smo naučili puno novih i bitnih stvari, bacili smo se na zabavu i kreativu.

  

 

 

[više]

Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige

Autor: Sara Vrbanc, 13. 11. 2023. 14:06

Povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, knjižnica Galženica organizirala je edukativne radionice o knjižnici, knjižničnim uslugama i mogućnostima pretraživanja izvora informacija. Na ovim zanimljivim i poučnim radionicama sudjelovali su učenici 3.a, 3. b, 3.c, 3.e i 4.b razreda u pratnji učiteljica i školske knjižničarke. Učenici su u posjet nosili i razne jesenske plodove i šareno lišće te tako pomogli ukrasiti izlog knjižnice.

Za više informacija i fotografija zapratite Facebook stranicu knjižnice.

U posjetu knjižnici Galženica nam je bilo jako lijepo i veselimo se budućim posjetima i suradnji!

[više]

Međunarodni mjesec školskih knjižnica 2023.

Autor: Sara Vrbanc, 19. 10. 2023. 10:18

Školska knjižnica: moje sretno mjesto gdje kreativnost i mašta cvjetaju

Povodom mjeseca školskih knjižnica u našoj školskoj knjižnici zaljubite se u čitanje sudjelujući u "Spoju na slijepo s knjigom".

Knjižničarka će za vas odabrati naaajzanimljivije knjige, omotati ih i lijepo ukrasiti a vi ćete "na slijepo" odabrati jednu. Nakon što pročitate knjigu, napisat ćete kratki osvrt na pročitano, koji ćete predati knjižničarki. Svi učenici koji napišu osvrt sudjeluju u nagradnom natječaju, a najkreativniji osvrt bit će nagrađen.

Spoj na slijepo s knjigom počinje 23. listopada na Dan školskih knjižnicaheart

 

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Info
 
E dnevnik

Dragi učenici, korisničko ime i lozinku dobit ćete kod svoje učiteljice ili razrednice.

Dragi roditelji, za uslugu eGrađani obratite se u najbližu poslovnicu FINE.

Priloženi dokumenti:
STATUT 2019.pdf
OTVORENI SAT 2324.xls

 
Dokumenti
 
Oglasna ploča
 

e-mail:
os-eugena-kumicica@zg.t-com.hr;
ured@os-ekumicica-velikagorica.skole.hr

MB : 80613269

OIB: 40011714464

TEL: 6221302, 

FAX: 6222029

Ime vlasnika računa : Grad Velika Gorica

Naziv banke: Erste

IBAN broj: HR66 24020061854100005

HR 64

Poziv na broj : 7803-14371-MB uplatitelja

 
 > Knjižnica  > Vijesti
CMS za škole logo
Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica / J. Pucekovića 4, HR-10410 Velika Gorica / os-ekumicica-velikagorica.skole.hr / ured@os-ekumicica-velikagorica.skole.hr
preskoči na navigaciju