preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica

 > EKO škola  > 2015-2016
Školska godina 2015./2016.

EKO strašila

Autor: Unknown , 23. 4. 2016. 16:49

Učenici 6. c razreda su u sklopu školskog projekta mjesec dana izrađivali EKO STRAŠILA. Mentorica im je bila profesorica biologije Darija Žaper, a strašila im je likovno pomogla oblikovati profesorica Tajana Brnić. Strašila su napravljena od recikliranog materijala kojeg su skupljali u školi. Cilj projekta je poticanje ekološke svjesti i promoviranje vrtlarenja bez uporabe pesticida. Učenici će strašila sami postaviti u gradske vrtove te će sudjelovati u obilasku istih. Izrađenim strašilima u petak su obilježili Dan planeta Zemlje. Postavili su ih ispred Pučkog otvorenog sveučilišta. Događanja su bila dio projekta Participativno upravljanje prirodnim resursima, a organizirali su ih grad Velika Gorica, Upravni odjel za urbanizam i zaštitu okoliša u suradnji s udrugama ZMAG, DOOR i ODRAZ, a gostovala je i udruga HYLA. Radionicama su se pridružili i učenici 7.e i 7.d razreda s profesoricom Dubravkom Bayer. Učili su o vodozemcima i gmazovima u šumama i vodama Velike Gorice. Također su kredom, po betonu, crtali različite motive vezane uz Dan planeta Zemlje.

Novinarska skupina

 [više]

Dekoracije za Uskrs

Autor: Dubravka Bayer, 19. 3. 2016. 16:12

Najavljujući Uskrs i proljetne praznike iz učionice 1.d razreda doskakutali su veseli i simpatični zečići od papira. Potrebno je samo malo mašte i volje kako bi se izradila prigodna blagdanska dekoracija.

  

    

 

 [više]

EKO barok

Autor: Unknown , 24. 2. 2016. 08:53

Naša je škola i ove godine, kao i prethodnih, sudjelovala na Turopoljskom fašniku. Učenici 3. a s učiteljicom Renatom Cvetko i maskom EKO barok, bili su najbolji i osvojili 1. mjesto.

Mali ekolozi 3.a dokazali su da se recikliranjem otpadnog papira mogu napraviti raskošni barokni kostimi, koji su oduševili sve na fašniku. Kostime su izrađivali roditelji učenika na radionicama tijekom dva tjedna. Svaka čast na ideji i uloženom trudu. Čestitamo!

 

 [više]

Ukupno sakupljeno papira Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dubravka Bayer, 22. 2. 2016. 19:37

 [više]

Rezultati akcije sakupljanja papira i baterija održane 17. veljače Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dubravka Bayer, 21. 2. 2016. 19:22

 [više]

Kreativni radovi zadruge Vuzel

Autor: Unknown , 21. 12. 2015. 19:15

Na ulazu u školski hol postavljen je štand na kojem su predstavljeni radovi učenika. Papirnati i keramički anđeli, vaze od špage, držaći za olovke, prigodne čestitke, ukrasi od saća, kasice prasice, vijenci i stolnjaci koje su izradile vrijedne vezilje samo su neki od izloženih predmeta. 

Svi koji su željeli pokloniti dragim osobama nešto posebno i orginalno, za simboličnu cijenu, mogli su to pronaći u našoj školi.

Hvala svima koji su prepoznali dječji trud i kreativnost i to nagradili. 

                                                                                

                                                                               Novinarska skupina

                                                                                  Antonija Mlinac

 [više]

Božić dolazi

Autor: Dubravka Bayer, 19. 12. 2015. 15:56

 

Radosno iščekivanje blagdana osjeća se u našoj školi na svakom koraku - u lijepo ukrašenim učionicama, ali i u holu uz veliko božićno drvce.

 

 

 

 

 

 

 [više]

Prvašići su EKO

Autor: Dubravka Bayer, 16. 12. 2015. 09:12

Naši najmanji učenici iz 1.d razreda s učiteljicom Ljubicom Bučanac, predano i spretno sijali su pšenicu za pod bor.

 [više]

NIKO LUKENDA VOLI MLIJEKO

Autor: Unknown , 14. 12. 2015. 13:42

Autor: Ivana Kolarić

Rad učenika  4.d razreda Osnovne škole Eugena Kumičića, Nike Lukende izabran je kao jedan od četiri najbolja rada na 4. kreativnom likovnom natječaju Dukata „VOLIM MLIJEKO“. Konkurencija je bila velika jer je na natječaj pristiglo čak 3000 radova.

Prema mišljenju stručnog žirija kojeg su činili Nada Beroš, muzejska savjetnica, Muzej suvremene umjetnosti Zagreb; Ksenija Turčić, izv. prof. art., pročelnica Slikarskog odsjeka, Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu; Izvorka Jurić, kreativna i art direktorica Motus Vis; Almir Okanović, glavni kreativni direktor, BBDO Zagreb; i Mario Blaić, direktor marketinga Dukata, Nikin  rad izabran je kao najkreativniji u kategoriji četvrtih razreda osnovnih škola.

Tema natječaja  je bila „Zajednički doručak“ te će Nikin rad krasiti  pakiranje Dukat trajnog mlijeka, koje će se uskoro naći na policama trgovina diljem Hrvatske.

Cijeli Nikin razred i učiteljica Nevenka Tomec bili su na svečanom proglašenju  u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Nakon svečanosti proglašenja pobjednika, sudjelovali su u kreativnim radionicama, pogledali su kazališnu predstavu „Bilo jednom jedno sunce" ; te se okrijepili mliječnim proizvodima Dukata.

Puni dojmova, oduševljeni i ponosni na svog Niku, četvrtaši su odlučili da će svaki dan piti Dukat mlijeko.

 

 [više]

SAKUPLJANJE STAROG PAPIRA

Autor: Unknown , 26. 10. 2015. 14:53

DRAGI UČENICI I DRAGI RODITELJI

OŠ Eugena Kumičića

 

U srijedu 28. listopada 2015. godine organiziramo akciju sakupljanja starog papira!

Najbolji razredi bit će nagrađeni pa neka igre počnu.

Ispraznite svoje tavane i podrume i vidimo se „na vagi“ od 8 – 18 sati.smiley

 [više]

 Info

Akcije skupljanja starog papira i čepova su u pravilu svaki zadnji ponedjeljak u mjesecu. Skupljamo stari papir i čepove kroz cijelu šk. godinu. Bilo koji radni dan od 8-19h javite se spremačicama ili domaru koji će izvagati i zapisati za koji razred ste donijeli i to se pribraja u akciju. Hvala vam!

E dnevnik

Dragi učenici, korisničko ime i lozinku dobit ćete kod svoje učiteljice ili razrednice.

Dragi roditelji, za uslugu eGrađani obratite se u najbližu poslovnicu FINE.

Dokumenti
Oglasna ploča
CMS za škole logo
Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica / J. Pucekovića 4, HR-10410 Velika Gorica / os-ekumicica-velikagorica.skole.hr / ured@os-ekumicica-velikagorica.skole.hr
preskoči na navigaciju